Elektrikli Ford Otosan Kamyon Hannover’de Tanıtıldı

0
883
Elektrikli Ford Otosan Kamyon kapak

E-Transit ve E-Transit Custom’ın ardından, elektrikli Ford Otosan kamyon, Hannover Uluslararası Ticari Araç Fuarı’nda (IAA) görücüye çıktı. Tüm geliştirme süreçleri Türkiye’de yapılan tam elektrikli kamyon şirkete ayrıca yeni bir başarı daha kazandırdı. Bugüne kadar hafif ve orta ticaride yeni nesil elektrikli araç üreten dünyanın sayılı otomotiv markaları arasında bulunan Ford Otosan, yeni elektrikli kamyon ile birlikte ağır ticari alanında da sayılı markalar arasına girmeyi başardı. Tüm detayları siz değerli okuyucularımız için derledik.

Fuarda Gözler Ford Otosan’ın Üzerindeydi

Hannover’de gerçekleşen Uluslararası Ticari Araç Fuarı’na, Ford Otosan damga vurdu. Ford Trucks’ın Türkiye’de geliştirilen ve üretilen ilk %100 elektrikli ağır ticari aracı ve Generation F hareketi ile sıfır karbon emisyonlu, bağlantılı, otonom teknolojileri fuarda ilgi odağıydı. Ayrıca Ford Otosan’ın global markası Ford Trucks, 2030 yılına kadar Avrupa’ya tüm araç satışlarının %50’sini sıfır emisyonlu hale getirmeyi amaçlıyor. Bunun ardından ise marka, 2040 ‘a kadar da tüm araçlarının sıfır emisyonlu hale getirmeyi hedefliyor.

Elektrikli Ford Otosan Kamyon önden görünüm

Elektrikli Ford Otosan Kamyon Maliyetleri Oldukça Düşürüyor

Elektrikli Ford Otosan kamyon, oldukça sessiz ve mükemmel bir manevra kabiliyetine sahip. Diğer yandan ise bu kamyonlar maliyetleri oldukça düşürmekteler. Ayrıca yeni nesil elektrikli kamyon diğer yakıt türlerinden muadillerine göre aylık enerji tüketimi açısından oldukça avantajlı. Hatta açıklamalara göre kullanıcı eğer Ford Trucks’ı tercih ederse aylık yakıt giderlerini yarı yarıya düşürebilmekte. Diğer yandan ise bir avantajda bakım maliyetlerinde olacak. Hareketli parçaların elektrikli araçlarda oldukça az olması sebebiyle bakım maliyetleri de 3/2 oranında düşecek. Buna ek olarak ise Avrupa’da mevcut olan elektrikli araç teşvikleriyle birlikte kamyona sahip olma maliyeti de oldukça düşecek. Fakat bu teşvikler olmasa bile model, 4 yıl içerisinde maliyet farkını karşılayacak ve muadillerinden daha ucuza gelebilecek avantajlar sağlayabilmekte.

Satılık Tüm Ford Otosan Kamyon Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here