Mercedes-Benz Conecto Hybrid Türkiye’de!

0
1262
Mercedes-Benz Conecto Hybrid Türkiye'de!

Mercedes-Benz Conecto Hybrid Türkiye’de yollara çıkmaya hazır. Yeni model, dizel modellere göre yüzde 6,5 oranında yakıt tasarrufu sağlıyor. Şehir içi otobüslerde pazarda önemli bir paya sahip olan Mercedes yeni modeliyle de artık yaratmak istiyor. Eylül ayında tanıtımı gerçekleşen modelin teslimatları 2023’ün başında başlayacak. Şehir içi kullanım için geliştirilen otobüs modeli Conecto’un hibrit versiyonu üretimi Türkiye’de gerçekleşecek. Hoşdere Otobüs Fabrikası üretimi olan model yakında yollara çıkacak. 

Mercedes-Benz Conecto Hybrid ile Yüzde 6,5 Yakıt Tasarrufu

Mercedes-Benz Conecto Hybrid Türkiye'de!

Modelin tanıtım etkinliğinde Mercedes-Benz Türk Şehir İçi Otobüs ve Kamu Satış Grup Müdürü Orhan Çavuş konuşma yaptı. Çavuş otobüsün hem sürücüye hem de çevreye yararlarını şu sözlerle ifade etti: “Aracımız, geleneksel dizel motorlu Conecto modelimize göre yüzde 6,5’e varan yakıt tasarrufu sağlıyor. Yılda 80.000 km yol kat eden bir Mercedes-Benz Conecto Hybrid, gerçekleştirdiği yakıt tasarrufu sayesinde ortalama 5.2 ton CO2’in çevreye salınmasının önüne geçecek. Mercedes-Benz Türk’ün geliştirilme aşamasından üretim aşamasına kadar önemli bir rol üstlendiği yeni aracımızın ülkemize, sektörümüze ve şirketimize hayırlı olmasını diliyorum”

AR-GE’sinde Türk Mühendislerin İmzası Var

Mercedes-Benz Conecto Hybrid Türkiye’de!

Mercedes-Benz Türk Otobüs AR-GE ekibi sık sık başarılarıyla gündeme geliyor. Şimdi de Türk mühendisler Conecto Hybrid’in AR-GE çalışmaları ile gündeme geldiler. Başarılı proje yönetimini ile aracın üretiminde büyük rol oynadılar. Yeni modelde elektrikli motorun ile dizel motor birlikte çalışıyor. “kompakt hibrit” olarak adlı sistemde başarılı bir entegrasyon yer alıyor. Böylece araçta frenleme veya gazsız sürüşteki enerji, elektrik enerjisine dönüşüyor. Sonrasında da tavandaki yüksek depolama kapasiteli kapasitörlerde depolanıyor. Son olarak depolanan elektrik enerjisi kalkışta dizel motoru destekliyor. Bu sayede dizel motora daha az yük binmiş oluyor. Ayrıca batarya ömrü araç ömrü ile aynı olan araçta ekstra masraf çıkmıyor. Böylece Euro 6 dizel motora sahip Conecto son derece kullanışlı bir araç özelliği kazanıyor.

Sıfır KM Mercedes-Benz Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here