BMW Alpina XB7 Huzurlarınızda!

0
1574

2022 yılının ortalarında BMW, makyajlı yeni X7’sini tanıttı ve bunun ardından ise Alpina bu modeli yeniden yorumladı ve BMW Alpina XB7 karşımıza çıktı. Modelde kısaca 4.4 litrelik bir adet V8 motor, 639 beygir ve 800 Nm güç üretme kapasitesi olduğunu söyleyelim. Bu verilere göre zaten aklınızda bir canavar canlanmış olması gerekir. Gelelim şimdi de sizler için hazırladığımız detaylara.

Görünürde Büyük Değişiklik Yok

İlk olarak modelin ön yüzünde ve görünür kısmında çok büyük değişikliklerin olmadığını belirtelim. BMW Alpina XB7 için ön kısım tasarım değişiklikleri arasında  yontulmuş hava girişlerine sahip yeni bir ön tampon ve gövde renginde bir arka tampon yer alıyor. Fakat içeride değişikliklerin daha fazla olduğunu söyleyebiliriz. İç kısımda XB7 cam Alpina bilgi-eğlence kontrol kadranı, mavi aydınlatmalı vites seçici, aydınlatmalı kapı eşikleri ve mavi, yeşil dikişli Lavalina deri kaplı benzersiz bir direksiyon simidi mevcut. Ayrıca gösterge kümeleri, aracın farklı modlarında farklı renklerle vurgulanıyor. Diğer yandan ise araçta üç adet farklı döşeme seçeneği de mevcut. Son olarak ise BMW Alpina XB7, standart olarak 21 inç jantlarla geliyor. Ancak eğer isterseniz Alpina Classic 20 adındaki çok kollu jantlarla da satın alabiliyorsunuz. Fakat bu jantların 23 inç olduğunu hatırlatalım.

BMW Alpina XB7, Kaputunun Altında Bir Canavar Saklıyor

BMW Alpina XB7, çift turboşarjlı 4.4 litrelik V-8’in ayarlanmış bir versiyonunu kullanıyor. Ayrıca model tam 630 beygir gücünde. Fakat yenilenen modelin torku, orijinal haliyle aynı kalıyor. Yani 800 Nm. Ayrıca motor, 48 voltluk marş jeneratörünü içeren sekiz vitesli bir otomatik şanzımanla eşleşmiş durumda. Diğer yandan ise BMW Alpina XB7, arka aksta elektronik sınırlı kaymalı diferansiyel ile dört tekerlekten çekişe sahip. Modelin inanılmaz bir diğer özelliği ise 0-100 arası hızlanması. Model sadece 3,9 saniyede 0’dan 100km hıza ulaşabiliyor. Evet doğru okudunuz, sadece 4 saniye. Ayrıca BMW, modele performans lastik paketi ve ekstra ücret ödemeden eklenebilen 21 inçlik jantlar ekletilirse XB7’nin maksimum 290 km/h hıza ulaşabileceğini söylüyor. Bu bir SUV ve bence bu sayılar akıl alır değil.

Model için teslimatlar ise 2023 yılının başlarında başlayacak. Ayrıca modelin şu anda açıklanan satış fiyatı 145.995 dolardan başlıyor. Peki siz bu inanılması güç model hakkında ne düşünüyorsunuz?

Satılık Tüm BMW SUV Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here