Ülkemizde geçtiğimiz aylarda düzenlenen ve karavan turizmi açısından önemli bir adım olan İstanbul Karavan Festivali organizasyonunun ikincisi, 7-8-9 Ekim tarihlerinde Kilyos’ta düzenlenecek. Doğada yaşama meraklı ve karavan kültürüne ilgili kişiler bu festivalde buluşacaklar. Ayrıca festivalde, karavan kültürü ve doğal yaşam ile ilgili konferanslar ve çeşitli aktiviteler yer alacak. 7 Ekim tarihinde İstanbul’da başlayacak festivalde, günlük girişlerin yanında karavanla konaklamalar da serbest olacak. Festivalle ilgili merak edilen tüm detayları siz değerli okuyucularımız için derledik.

Birinci İstanbul Karavan Festivali Rekor Katılımla Gerçekleşmişti

Günümüzde artık tüm dünyada doğaya kaçış başladı. Özellikle büyük şehirlerde yaşayanlar, tatillerinde veya buldukları boşluklarda karavanla doğa yolculuğuna çıkmayı tercih ediyorlar. Bu alanda da ülkemizde bu yaz başında bir ilke imza atıldı. Doğada Yaşam Okulu tarafından ‘Yaza Merhaba’ konsepti altında 1. İstanbul Karavan Festivali düzenlendi. Bir ilk olan bu festivale 5 bini aşkın katılımcı ve 160 adet karavan katılım sağladı. Bunun ardından şimdi de ‘Yaza Veda’ konsepti ile 7-9 Ekim tarihleri arasında İkinci İstanbul Karavan Festivali, Kilyos’ta gerçekleşecek.

Yazımızın başında da belirttiğimiz üzere festivale hem günü birlik hem de karavanla katılım mümkün. Fakat karavanla katılım için sınırlı kontenjan mevcut. Bu sebepten karavanla katılmak isteyen kullanıcıların bir an önce internet sitesinden biletlerini almaları gerekmekte. Tabi ki diğer yandan festival anında günü birlik girişlerde mümkün olacak. Festivale, Türkiye’nin önde gelen karavan markaları ve kamp ekipman tedarikçileri de katılacak. Ayrıca festival alanında söyleşilerden eğitimlere, spor aktivitelerinden yarışmalara ve sahil partisine kadar bir çok etkinlik gerçekleştirilecek.

İstanbul Karavan Festivali karavan resimleri

Hedef, 7 Binden Fazla Katılımcı ve 200 Karavan

İkinci İstanbul Karavan Festivali toplamda 400 dönüm arazi üzerinde kurulu bir alanda gerçekleşecek. Bu sebepten festivalin hedefi, 200’e yakın karavan ve 7 bini aşkın bireysel ziyaretçi olarak açıklandı. Aralarında D&R, Gratis, Honda Motosiklet, North Face, Orcamp gibi markalarında bulunduğu bir çok ünlü marka da etkinlikte katılımcılarla buluşacak.

Siz de Kendinize Uygun Karavanı Bulmak İçin Tıklayın⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here