Lüks Karavan

Ünlü karavan üreticilerinden Niessman+Bischoff, karavan severlere yeni modelini sundu. Karavan Arto RV, kişiselleştirme seçenekleri açısından oldukça geniş bir yelpaze sunuyor. Yeni ve lüks tasarımı sayesinde evlerle yarışacak özellikleri mevcut.

Özellikle Türkiye’de pandemiyle birlikte karavanlara olan ilgi daha da arttı. İnsanlar daha izole olabileceği seçenekleri tercih ediyor. Avrupa’da da lüks karavan kullanımı oldukça yaygın. Bu noktada “lüks karavan” üretimini de Niessman+Bischoff iyi bir şekilde karşılıyor.

lüks karavan kişiselleştirme

Karavanın temelinde Fiat Ducato vardır. Ducato baz alınarak hazırlanmış. Karavan Arto RV üç farklı boyuta ve iki farklı dingil uzunluğuna sahip. En kısa Arto RV 7.78 metredir. En uzun karavan ise 8,76 metreye değin uzanıyor. Karavanın sürücü veya yolcu için ayrı kapısı yok, fakat dileyenler sürücü için ya da yolcular için kayar bir kapı entegre edebilir. Marka bu tercihin nedenini ise; ses yalıtımı ve güvenlik gibi nedenlerden dolayı sürücülerin %80’inin tercih etmediğini söyledi. Bu yüzden standart modelde kapı yok.

Dış görünüm olarak oldukça standart bir tipe sahiptir. Karavanı düzenlemek isteyenler alıcıları; (başlangıç donanımında) oldukça teçhizatlı bir mutfak ve dört koltuk karşılıyor. Ayrıca otellerin spa deneyimini anımsatacak bir banyo ve son olarak bir salondan oluşan oldukça geniş bir iç hacim mevcut. Ayrıca standart olarak 120 litrelik bir su tankı da var.

Bu özelliklerinin yanında Arto’nun birçok ekipman paketi var. Karavana dair neredeyse her şey için kişiselleştirme imkanı bulunuyor. Ayrıca oldukça geniş bir iç hacmi olmasının getirdiği bir artıyla; küçük bir motosiklet veya bisiklet koyabileceğiniz bir garajı var. Ek bir paketle de güneş paneli, batarya sistemi ve şarj cihazına sahip olunabiliyor. Tabi tüm bunlara bağlı olarak fiyat değişiklikleri yaşanıyor.

Son olarak eğer bu içeriğimizi beğendiyseniz; “Karavan Çeşitleri Nelerdir?” başlığımıza da göz atabilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here