İkinci El Otomobil Piyasası Yeni Yıla Hareketli Başladı

0
1195
İkinci El Otomobil Piyasası Yeni Yıla Hareketli Başladı

İkinci el otomobil piyasası yeni yıla hareketli başladı. 2022 biterken zaten piyasa oldukça hareketlenmişti. Şimdi yeni yılda da piyasadaki hareketlilik devam ediyor. 2023 yılının ilk günlerinde, ikinci el araçlara talep arttı. Aslında bu yoğun talebin en önemli sebebi, zam gelmeden araç almak için çaba gösterilmesi.

Oto galericiler, araç satın alacak kişilere bu hareketlilik için bazı uyarılar yaptı. Buna göre fiyatların artma olasılığı olduğuna dikkat çektiler. Ayrıca araçları al-sat yapmak yerine, kullanmak için almak gerektiği önerisinde bulundular. Eğer hal böyle giderse karşılığında fiyatların artması da kaçınılmaz olacak gibi.

İkinci El Otomobil Piyasası Yeni Yıla Hareketli Başladı

İkinci El Otomobil Piyasası Yeni Yıla Hareketli Başladı

İkinci el otomobil piyasasının 2022 yılında genel olarak yukarı ivme ile kazandığını belirten Galerici Gökhan Ardeşen ikinci el otomobil piyasasının giderek ivme kazandığını söyledi. Ayrıca ”2023 yılının ilk haftasına hızlı başladık. Öğle saatine kadar 6 araba hazırladık. Bunları müşterilerimize teslim edeceğiz. Yılbaşı öncesi başlayan hareketlilik yeni yılda da devam ediyor. Normal şartlarda yeni yıla sakin bir giriş bekliyordum fakat düşündüğümüz gibi olmadı.” dedi.

Ardeşen araç alacaklara uyarılar yaptığı açıklamasında, ”Araç alacak vatandaşlar, acele etmesin sakin olsun. Biz bu fiyatları kendimiz yapıyoruz. Arabalar bitmiş gibi davranmamıza gerek yok. En azından alacak olan vatandaşlar kullanım için alsınlar. Araç fiyatları yükselecek ve alayım derdine düşmezlerse, araba konusundaki enflasyonu biraz daha kısmış olabiliriz.” dedi.

İkinci El Otomobil Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here