Renault, Bursa’da Mitsubishi Colt Modelini Üretecek

0
1378
Renault, Bursa'da Mitsubishi Colt Modelini Üretecek

Renault, Bursa’da Mitsubishi Colt modelini üretecek. Fransız markanın Bursa’daki tesislerinde modelin üretimi Eylül ayında başlayacak. Türkiye otomobil sanayisi her geçen gün gelişiyor. Şimdi ise yeni bir otomobilin daha üretimi burada gerçekleşecek. Renault-Nissan-Mitsubishi ittifakının CMF-B platformu yeni bir karar aldı. Artık Mitsubishi Motors için görev alıyor. Böylece Oyak Renault Bursa fabrikalarında, Clio’yu temel alan yeni model banttan inecek. Halihazırda Mitsubishi Motors Avrupa operasyonlarını yeniden yapılandırıyor. Bu kapsamda da yeni otomobil, 2023’te yollarda olacak.

Mitsubishi Colt Üretimi Eylül’de Başlayacak

Renault, Bursa'da Mitsubishi Colt Modelini Üretecek

Oyak Renault, Bursa’da Megane Sedan modelini Karsan’a aktarmıştı. Sonrasında ise boşalan bir kapasitesi vardı. Şimdi bu kapasiteyi eylül ayında Mitsubishi Colt ile dolduracak. B sınıfın otomobil ilk etapta yılda yaklaşık 30-40 bin adet üretimle piyasada yerini alacak. Sonrasında ise ihracat pazarlarında kendine yer açacak.

Yeni Modelin Tasarımı Şu An İçin Net Değil

Renault, Bursa'da Mitsubishi Colt Modelini Üretecek

Yeni Mitsubishi Colt için karanlık bir ipucu görselleri mevcut şu anda. Ancak modelin çok sıra dışı bir görünümü olmayacak. Çünkü Renault Clio ile oldukça fazla benziyor. Hatta neredeyse aynılar. Bu yeni model ile 2022’de açıklanan yeni ASX modeli ile birlikte ittifakın ikinci ortak modeli ortaya çıkacak. Son olarak Mitsubishi, Colt için güç aktarma organlarını açıkladı. Buna göre hibrit modeller de olacak. Ancak detayların hepsi şu anda açıklanmış değil.

Sıfır KM Mitsubishi Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here