Tesla 2,2 milyon Dolar Para Cezası Aldı! İşte Nedeni;

0
905
Tesla 2,2 milyon Dolar Para Cezası Aldı! İşte Nedeni;

Tesla para cezası ile gündemdeki yerini aldı. ABD merkezli otomobil üreticisine Güney Kore Adil Ticaret Komisyonundan dev ceza geldi. Tam 2,2 milyon dolar değerindeki cezanın sebebi ise sıra dışı. Çünkü dev marka, modellerin menzil kapasitesi hakkında yanıltıcı bilgi vermekle suçlanıyor.

Elon Musk’ın teknoloji şirketi olan Tesla Güney Kore’deki denetlemelerden tam not almayı başaramadı. Buna göre Güney Kore Adil Ticaret Komisyonu (KFTC) markaya 2,2 milyon dolar para cezası verdi. Denetleme kurulu araçların sürüş mesafesi hakkında paylaşılan verilerin doğru olmadığı kanısında.

Tesla 2,2 milyon Dolar Para Cezası Aldı!

Tesla 2,2 milyon Dolar Para Cezası Aldı! İşte Nedeni;

Aslında bu Tesla için Kore’deki ilk engel değil. Daha önce de Güney Kore Adil Ticaret Komisyonu, Tesla Model 3 için soruşturma başlatmıştı. O zamanki sebep ise düşük sıcaklıklarda daha kısa sürüş menzili sunmasıydı. Bu soruşturma sonrası marka web sitesindeki reklamları değiştirdi. Ancak komisyon son kararını verdi. Son açıklamaya göre sürüş menzili, şarj hızları ve yakıt maliyeti tasarrufu verilerinde abartılı ve yanıltıcı veriler sebebiyle Tesla’ya 2,85 milyar won (2,2 milyon dolar) para cezası kesinleşti. Ayrıca kurum, iptal politikası hakkında eksik bilgi vermekle de suçluyor markayı. Bu nedenle otomobil üreticisine 1 milyon won ek ceza daha verecek.

İkinci El Tesla Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here