Toyota Türkiye 2023 Hedeflerini Açıkladı

0
994
Toyota Türkiye 2023 Hedeflerini Açıkladı

Toyota Türkiye 2023 hedeflerini açıkladı. Markanın Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt, 2023 yılı için değerlendirme yaptı. Bozkurt ilk önce 2022’yi değerlendirdi. Sonrasında markanın 2023 hedeflerinden bahsetti.

2022 yılında araç bulunurluğu hakkında konuşan Bozkurt, “Aslında 2021 yılından bu yana, planlama yapmakta güçlük çektiğimiz bir dönemi yürütmeye çalışıyoruz. Üretim tarafında, çip sorunlarına eklenen lojistik ve ham madde krizlerine Rusya-Ukrayna savaşı da eklendi. Bu nedenle genel pazar seyrini, araç bulunurluğu belirlemeye devam ediyor.” şeklinde durumu açıkladı.

Otomobile Talep Artarak Devam Ediyor

Toyota Türkiye 2023 Hedeflerini Açıkladı

Bozkurt, “2022 yılı için genel bir değerlendirme yaptığımızda ise yaşanan tüm sıkıntılara karşın tüketicinin otomobile olan talebinin artarak devam ettiğini gördük. Bu da bize otomobilin bir lüks değil, ihtiyaç olduğunu bir kez daha gösterdi. Küresel olarak arzın yetersiz olmasından etkilenen Türkiye otomotiv pazarının da hafif ticari ve binek otomobil dahil olmak üzere hemen hemen geçen yıla yakın adetlerde tamamlanacağını öngörüyoruz.” ifadelerini kullandı. Ayrıca Toyota’nın belli tedarik problemleri yaşadığını söyledi. Ek olarak buna farklı çözümler getireceklerini söyledi.

İşte Toyota Türkiye 2023 Hedefleri!

Toyota Türkiye 2023 Hedeflerini Açıkladı

Ali Haydar Bozkurt 2023 tahminlerini paylaştı. Ayrıca genel pazar öngörülerini de açıkladı. Bozkurt, “2023 yılının da belirsizlik anlamında bize yeni zorluklar yaşatabileceğini tahmin ediyoruz. Hem ülkemizde hem de küresel olarak son yıllarda yaşanmamış bir enflasyondan söz etmeye başladık. Hammadde ve yarı mamul bulmakta sıkıntılar yaşanabiliyor. Enerji krizi de daha sık konuşacağımız başlıklardan biri haline geldi. Tüm bunların üstüne, şu anki verilere göre bulunurluk konusunun 2023’te de devam etme riski olduğunu görüyoruz.  Bu bilgiler ışığında, bulunurluğun belirleyeceği genel pazarın 2022’ye paralel şekilde, 750-800 bin adet bandında gerçekleşmesini bekliyoruz. Toyota açısından baktığımızda, her haftanın yeniden planlandığı bir dönemden geçerken konuşmak için erken olsa da üreticimizden aldığımız onaylar neticesinde 2023’te bu yıla göre minimum yüzde 10 civarında daha fazla araç satışı gerçekleştirmeyi planlıyoruz.” dedi.

Sıfır KM Toyota Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here