Toyota’nın Yeni Hedefi B-SUV ve Hibrit Pazarı

0
1513
Toyota'nın Yeni Hedefi B-SUV

Toyota hibrit otomobil satışlarında en büyük pazar payına sahip konumda. Diğer yandan ise Toyota’nın yeni hedefi B-SUV segmenti olmuş gibi gözükmekte.

Geçtiğimiz günlerde Toyota’nın yeni modeli olan Yaris Cross’un basın lansmanı gerçekleşti. Lansmanda Toyota Türkiye’nin CEO’su Ali Haydar Bozkurt yeni model ve segment hakkında değerlendirmeler yaptı. Bozkurt, ”Günümüzde segmentlere yönelik kalıplar SUV dominasyonuyla kırılmaya başladı. Toyota’nın yeni SUV stratejisi kapsamında Cross ürün ailesinin ilk ürünü Yaris Cross ile SUV ürün gamı daha da güçleniyor” dedi.

İlk Hedef Yaris Cross ile 1000 Adetlik Satış

Yaris Cross, Dünyada yılın otomobili seçildi. Bununla beraber Bozkurt, modelin kendi segmentinde eşsiz bir konumda olduğunu ifade etti. Ayrıca Bozkurt, “2022’nin ortasında satışa sunduğumuz Yaris Cross için şimdiden çok fazla talep olduğunu söyleyebiliriz. Yıl sonuna kadar alabildiğimiz adet 1000 olduğu için hedefimiz bu şekilde olacak. Bildiğiniz gibi SUV segmenti çok fazla büyümeye başladı. SUV segmenti içerisinde ise B-SUV yüzde 57’lik bir pay ile günümüzde en büyük SUV segmenti haline geldi. Bu açıdan Yaris Cross’un potansiyelinin çok yüksek olduğunu ifade edebiliriz” dedi.

Toyota SUV Yaris Cross

Hibrit Talepleri Son 3 Ayda Büyük Artış Gösterdi

Yakıt fiyatları ve çevre duyarlılığı son yıllarda oldukça artmış durumda. Bu sebeplerden dolayı Bozkurt, “Son 3-4 ayda daha önce hiç olmadığı kadar hibrit araç soran oldu. Şu anda çok ciddi oranda tüm modeller için herkes hibrit soruyor. Hibrit talebi artıyor, çünkü birçok avantajının yanında önemli ölçüde bir yakıt tasarrufu sağlıyor. Hibritlere talebin arttığı bu dönemde, Yaris Cross modelinde de, satış hedefimiz yaklaşık yüzde 50 oranında hibrit, yüzde 50 oranında benzinli model satmak olacak” dedi.

Sonbaharda Corolla Cross Geliyor

Cross ailesinin ilk ürünü olan Yaris Cross’un ardından Corolla Cross modelinin de sonbaharda geleceği açıklandı. Bunun ardından Bozkurt, ”Toyota SUV ürün gamı anlamında önemli bir yere geldi. Yaris Cross, C-HR, RAV4 ve Land Cruiser olmak üzere geniş bir SUV yelpazesi sunmaya başladık. Aynı zamanda sonbaharda, büyük bir merakla beklenen Corolla Cross’u da Türkiye’ye getirerek SUV ürün gamını daha da güçlendireceğiz” dedi.

Toyota’nın Yeni Hedefi B-SUV Pazarı

Bu açıklamalarla beraber ülkemizde hibrit pazarında önemli konumda bulunan Toyota Türkiye’nin gözünü B-SUV pazarına da diktiği anlaşılmakta. Kısacası Toyota’nın yeni hedefi B-SUV oldu diyebiliriz. Çıkacak yeni SUV modelleri ile Toyota’nın geleceği konumu merakla beklemekteyiz.

 

Tüm Toyota Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here