Tesla Model 3’e Yazılım Güncellemesi Geliyor

0
1287

Tesla Model 3’e Yazılım Güncellemesi Geliyor! 2021 yılında yapılacak olan yazılım güncellemesi sayesinde araçlarda hem standart menzil hem de uzun yol menzilinde artış beklenmektedir.

Elektrikli araçlar hayatımıza girmeye çalışmaktadır. Fakat yıllardır petrol tüketimine ve içten yanmalı motorlara alışmış olmamızdan dolayı elektrikli araçları anlamamızda sorunlar çıkmaktadır. Sürüş esnasında vites olmaması, motor sesine sahip olmaması, periyodik motor bakımının olmaması alışmadığımız özelliklerdir. Fakat en önemli ve ilginç özellik; bu araçların yazılım güncellemeleri sayesinde bambaşka araçlara dönüşebilmesidir. Günümüzde Tesla, elektrikli araç endüstrisinde zirvede bulunmaktadır. Başarılı firma rakiplerinden üstün olabilmek için disiplinli ve hızla çalışmalarını sürdürmektedir. Geçenlerde yapılan duyuruya göre 2021 yılında Tesla Model 3’lere yazılım güncellemesi yapılacak ve araçlarda menzil artışı yaşanacaktır. Ayrıca yeni güncelleme ile birlikte donanım güncellenmesi de yapılacaktır. Yükseltilmiş pil kapasitesi sayesinde ilerleyen yıllarda menzil ve elektrikli araçlarla yolda kalma korkumuzu yenecekmişiz gibi gözükmektedir.

Eski Modellerde Yükseltme Tesla Model 3e Yazılım Güncellemesi Geliyor

Eski modeller yeni güncellemeye tabii tutulmayacaklardır. Fakat eski sürümlere de farklı bir güncelleme yapılarak 15 km’lik menzil artışı yaşanabileceği iddia edilmiştir. Tesla Model 3’e Yazılım Güncellemesi Geliyor! Fakat elektrikli araçlar, özellikle Tesla ülkemizde oldukça pahalıdır. Çevreci araçlardan vergi alındığı ve insanlar teşvik edilmediği sürece insanlar, araçların uzun menzil veya diğer donanımlara sahip olmasından etkilenmeyecektir. Ülkemizde kuraklık, çevre felaketleri ve doğal kaynakların korunması için biran önce çevre yasalarına uyulmalı ve insanları elektrikli araç kullanımına karşı teşvik paketleri düzenlenmelidir. Şahsi fikrim olarak; çok yakıyor algısı ile benzinli araçlardan bile uzak duran bir toplum olduğumuz için elektrikli araçların ülkemizde etkisini sürdürmesi uzak ihtimal olmaktadır.

İkinci El Araç İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here