Yol kenarı algılama projesi ile Ford önemli bir soruna çözüm arıyor. Kırsal alanlarda araç kullanmak, işaretlenmemiş yol kenarları düzensiz hale geldiğinde ve açık araziye, çamurlu hendeklere ve dik yarıklara yol açtığında zor olur.

Yol Kenarı Algılama Nedir?

yol-kenarı-tespiti
yol-kenarı-tespiti

Gece araba kullanmak, özellikle ışıksız alanlarda zor olabilir. Avrupa’da karayollarında meydana gelen ölümlerin çoğu kırsal yollarda meydana gelir ve kentsel alanların aksine bu ölümlerin en büyük payını araba yolcuları oluşturur. Şimdi Ford, kırsal alanda sürüşü kolaylaştırmaya yardımcı olacak yeni teknolojiyi tanıttı. Yol Kenarı Tespiti öndeki yolu tarar ve gerektiğinde aracı yavaşça tekrar yoluna yönlendirebilir.

Yol Kenarı Algılama Nasıl Çalışır ?

Aralık olarak 70-110 km / s’lik hızlarda kırsal yollarda kullanılmak üzere tasarlanan Yol Kenarı tespiti, yol kenarlarını aracın 50m önünde ve 7m yanında izlemek için dikiz aynasının altına yerleştirilmiş bir kamera kullanır. Asfalt bir yol yumuşak bir sınır, çakıl sert bir banket veya çimen haline geldiğinde, sistem, aracın taşıt yolundan kaymasını önlemek için gerektiği kadar yumuşak direksiyon desteği sağlar.

 

Sistem, yoldan yol kenarındaki alana ne zaman net yapısal değişiklikler olduğunu belirleyen gelişmiş bir algoritmaya sahiptir. Ayrıca, şerit işaretinin kar, yapraklar veya yağmurla engellenmesi veya gizlenmesi durumunda işaretli yollarda direksiyon desteği sağlayabilir. Sürücü ilk direksiyon desteğinden sonra hala kenara yakınsa, sistem sürücüyü yönlendirmeye yönlendirmek için direksiyon simidini titreştirir. Sistem, geceleri farlardan gelen aydınlatmayı kullanır ve gündüz kadar etkili çalışır. Yol Kenarı Algılama, Avrupa’da Explorer, Focus, Kuga ve Puma’da mevcuttur ve yeni Ford araçlarına sunulan genişleyen sürücü destek teknolojilerinin bir parçası olacaktır.

 

* Sistem, yol ile yol kenarı arasındaki yapısal farklılıkları seçer. Asfaltlanmış hendekler veya beton kaplı damlalar tespit edilemeyebilir.

 

** Sürücü destek özellikleri tamamlayıcıdır ve sürücünün dikkatinin, muhakemesinin ve aracı kontrol etme ihtiyacının yerini almaz.

Daha Rahat Yolculuk

yol-kenarı
yol-kenarı

Ford Sürücü Yardım ve Güvenlik Elektroniği mühendisi Rüdiger Kieneke şunları söyledi: “Kırsal yollar, sürücüler için, özellikle de rotalarına aşina olmayanlar için, şehir sokakları kadar zorlu olabilir. Yol Kenarı Algılama, yolculukları daha rahat ve daha kolay hale getirmek için bir endişeyi hafifletmeye yardımcı oluyor. ”

2.El Ford İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here