Hızın Bu Dünyada ki Karşılığı: Hyperion XP-1

2
3276
Hyperion XP-1 Ön Tasarımı

Amerikalı otomobil devi Hyperion mükemmel makinesi XP-1’i tanıttı. Yunan mitolojisinden ismini alan firma Hyperion eşi benzeri olmayan bir uzay mekiğini bizlere gösterdi. Bu süper otomobil sadece hidrojen ve elektrik seçenekleri ile asfalta çıkacak. Tam menzil olarak 1635 km gibi bir rakam sunan Hyperion XP-1, sunduğu bu değer ile şu anda rakipsiz konumda yer alıyor. Aracın hidrojen yakıt hücresi modülü, ürettiği elektrik gücünü aracın 4 tekerleğine birden aktarıyor. Bu uzay mekiği otomobilde ise  3 vitesli bir şanzıman bulunuyor. 3 vitesli şanzıman bu denli güçlü bir otomobil de ezberleri bozan bir yapıya sahip. Hyperion firması bu mekanik sistem ve mükemmel mühendislik vaad ettikleri XP-1’de 0-100 km/s hızlanmasını 2.2 saniyede tamamlayabildiğini belirtiyor. Belirtilen maksimum hız değeri ise sınırlı olarak 356 km/s şeklinde.

Hyperion XP-1 Ön Tasarımı

Hyperion XP-1 İki Saniyede 100 Km/s Hıza Ulaşabiliyor!

Hyperion XP-1, bu muhteşem makine, çılgınca bir değerde 0’dan 100 km/s hıza ulaşabiliyor. Bu değer tam tamına 2.2 saniye, tam bir çılgınlık. Ayrıca bu uzay mekiği bu hızlara çıkarken sadece hidrojen kaynaklı su buharı salınımı yapıyor. Açılır kapıların arkasındaki aerodinamik mühendislik detayları yer alıyor, bu hem şıklık hem de hızlanma konusunda modele yardımcı oluyor. Yüksek hızlı viraj dönüşlerinde ise otomobilin yol tutuşu modernize edilmiş durumda. Güneşin konumuna uyacak şekilde yer değiştirebilen güneş panellerini ise teknolojinin geldiği son noktayı gözler önüne seriyor. Kabinin içinde 98 inçlik kavisli bir ekran bizleri karşılıyor. Adeta bir uzay mekiği tasarımına sahip model kesinlikle gelecekten geldiğini bizlere sunuyor. Her hangi fiziksel dokunuş gerçekleştirmeden hareket kontrollerini sağlıyor.

Hyperion XP-1 İç Tasarımı

Karbon titanyum bir monokok şasi kullanan aracın ağırlık değeri de 1248 kg’da tutulmuş. Modelin hidrojen yakıtlarının da karbon fiber tanklarda depolandığı belirtilenler özellikler arasında yer alıyor.

XP-1 Tesla’yı Korkuttu!

Hidrojenle çalışan Hyperion XP-1, en yeni araçlarla karşılaştırıldığında bile ses düzeyi ölçümünde, fısıltı kadar sessiz. Yine inanması güç olarak yakıt ikmali için sadece birkaç dakikaya ihtiyacı olmasıyla Tesla’ya göre çok daha hızlı olduğunu kanıtlıyor. Tesla’nın lüks modellerine meydan okuyan Xp-1 bu özellikleri ile son derece ilgi çekmiş gibi görünüyor.  2022 yılında üretim aşaması planlanan model de, ilk üretim sınırı olarak 300 araçlık kontenjan planlanmış durumda.

Sahibinden Satılık Araba İlanları 

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here