Renault’un Yeni Logosu Doğrulandı!

Renault , 2024 yılından itibaren tüm yeni arabalarının şirketin geçmişinden esinlenerek yeni bir logo takacağını doğruladı. Böylece Renault’un yeni logosu gösterilmiş oldu.

Yeni logo bu yılın başından , 2025 yılına kadar ‘uygun fiyatlı’ bir kompakt elektrikli hatchback olacak olan Renault 5 Prototipinde tanıtıldı. Renault Tasarım Direktörü Giles Vidal, Renault 5 Prototip’inde aracın önünde yer bulan bu yeni logonun daha basit ve şık durduğu için Renault grubuna gurur verdiğini doğruladı.

Renault un yeni logosu
Renault 5 Prototip ve Giles Vidal

Renault’un elmas logosu, dünyada ve otomobil dünyasında en çok tanınan şekillerden biridir. Güçlü bir kimliğe sahip basit bir geometrik şekildir. Buradaki zorluk, markayı geleceğe yansıtmak için yeni, çağdaş değerlerin yanı sıra anlam vererek bu şekli yenilemekti. Bunu da başarmış gibi Renault grubu.

Vidal Açıklamalarda Bulundu

Vidal, “Bunu ilk kez Renault 5 Prototipine entegre ettik. Bizim için zorlu bir test alanıydı. Logo hakkında aldığımız coşku ve çok olumlu geri bildirimler ışığında, onu piyasaya sürmeye karar verdik” dedi.

renault un yeni logosu tümü
Dünden bugüne Renault logoları

Renault elması dokuz kez yeniden tasarlandı ve şirket 1925’te bu şekli benimsedi. Mevcut logo 1992’de oluşturuldu ve 2015’te yeniden düzenlendi, ancak bu yeni rozet çok daha basit ve bu değişiklik Renault’nun yeni bir çağa doğru ilerleyişini işaret ediyor. markaya.

Daha basit 2D logo, dijital formda mevcut 3D markalamadan daha iyi görüntülenecek. Düz uygulama ise video veya dijital medyada animasyonu mümkün kılıyor, bu araç içi teknoloji ve Renault’un arabalarını gelecekte nasıl pazarlayacağı konusunda önemli bir unsur.

Renault’un yeni logosu ilk üretim otomobili olan, Renault’nun yeni tamamen elektrikli Megane crossover’ında olabilir. Bu 2022’nin başlarında İngiltere satışlarının başlaması ile ortaya çıkacak.

2. El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here