Yeni 2023 Mercedes-AMG C 63 S nihayet tanıtıldı. BMW M3’ün rakibi olan araç önceki nesillerine göre bir çok yeniliği de beraberinde getirdi. Üstelik elektrikli versiyonu ile ‘E Performance’ adıyla ve sportif tasarımıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Yeni 2023 Mercedes-AMG C 63 hakkında paylaşılan detayları sizler için derledik.

Yeni Mercedes-AMG C63 S: Sportif ve Güçlü

 

Yeni Mercedes-AMG C 63

Markanın YouTube ve Instagram hesapları üzerinde yayınlanan videolarda gümüş renkteki aracı farklı açılardan görmek mümkün. Alaşım jantları, LED aydınlatmaları ve yan solungaçlarıyla bir çok yeni tasarım detayı mevcut. Daha az güçlü versiyonu olan Mercedes C43 ile kıyaslandığında sportif tasarımı ve güçlü motoru ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Yeni Mercedes’in iki farklı versiyonlarında Sedan ve Stationwagon otomobillerin ağırlıkları ise sırasıyla 2111 kg ve 2145 olarak açıklandı. Motor daha küçülmüş olsa da Plug-In Hibrit sistem ile birlikte otomobil ciddi ağırlıklara sahip. C Serisi ile kıyaslandığında belirgin fiziksel özellikleri dikkat çeken araç 83 mm daha uzun, 76 mm daha geniş ve dingil mesafesi 10 mm daha uzun.

Dünyanın En Güçlü Dört Silindirli Motoru!

 

Yeni Mercedes-AMG C 63

Formula 1 araçları hakkında teknik bilgisi ve yeterliliği olan bir grup insan tarafından geliştirilen motor en önemli değişiliklerin başında geliyor. 2.0 Litre ve 469 HP motor arka taraftaki 661 HP’lik (500 KW) ve 750 Nm tork üreten Plug-In Hibrit motor tarafından destekliyor. Ayrıca aracın kalbindeki 469HP’lik motor dünyanın en güçlü dört silindirli motoru olduğu iddia ediliyor. Bu da rakip olduğu A45 S ve BMW M3’den çok daha güçlü olmasını sağlıyor. Turboşarjdan gelen elektrik desteği, içten yanmalı motorun 0-100’e hızlanmasını destekliyor. Sedan ve Stationwagon versiyonlarında 0-100’e hızlanması 3,4 saniye olarak dikkat çekiyor. Yeni otomobilin maksimum hızı 250 km/s olsa da opsiyonel olarak sunulan paketlerle 280 km/s’yi bulabiliyor. Ayrıca araç dört tekerlekten çekiş sistemine sahip.

Sekiz Farklı Sürüş Modu!

Yeni 2023 Mercedes-AMG C63 S’de toplamda sekiz farklı sürüş modu mevcut. Elektrikli mod ile aracı tamamen elektrikli motor ile çalıştırabilirsiniz. Bunun dışında diğer sürüş modları ise; Konfor, Pil Tasarrufu , Spor, Spor+, Yarış, Kaygan ve Bireysel.

Sıfır KM Mercedes-Benz Fiyatları ve Paketleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here