Elektrikli ve Hibrit Araçlar Haftası Eylül’de İstanbul’da

0
1294
Elektrikli ve Hibrit Araçlar Haftası

Elektrikli ve Hibrit Araçlar Haftası 10-11 Eylül’de İstanbul’da düzenlenecek etkinliklerle kutlanacak. Türkiye’de ilk kez 2019 yılında düzenlenen etkinliklerinin üçüncüsü, 10-11 Eylül 2022 tarihleri arasında, İstanbul’da gerçekleştirilecek.  Etkinlik, Türkiye Elektrikli ve Hibrit Araçlar Derneği (TEHAD) tarafından düzenleniyor. Etkinlik kapsamında ise ilgili kullanıcılar hafta sonu boyunca elektrikli araçları pist üzerinde deneyimleme fırsatı bulacaklar. Gerçekleşecek sürüş etkinliği halka açık ve ücretsiz olacak. Katılmak isteyen kullanıcılar etkinlik günü alanda veya internet sitesi üzerinden kayıt yaptırabilecekler. Etkinlikler kapsamında 9 Eylül Dünya Elektrikli Araçlar Günü de kutlanacak.

Elektrikli ve Hibrit Araçlar Haftası Etkinliklerinde Türkiye Pazarında Bulunmayan Modeller de Bulunacak

Günümüzde dünyada otomotiv sektörü tamamen elektrikli ve çevreci araçlara doğru kaymaya başladı. Bu kapsamda otomotiv sektörü ve dünya mobiliteye ve otonom sürüşe geçiş yapıyor. Bu yüzden etkinlik, Türkiye’de bulunan kullanıcılarında elektrikli araçları deneyimlemesi ve yakından incelemesi kapsamında önem taşıyor. Diğer yandan Elektrikli ve Hibrit Araçlar Haftası etkinlikleri kapsamında ülkemizde satışa sunulmayan modellerde kullanıcılarla buluşturulacak. Bununla birlikte kutlamalarda drone yarışları, otonom araç parkuru ve solar destekli şarj üniteleri gibi bir çok farklı etkinlik gerçekleştirilecek.

Elektrikli ve Hibrit Araçlar Haftası kapsamında gerçekleştirilecek kutlamaların sloganı ‘Duymak yetmez, denemek gerek’ olarak açıklandı. Bu slogan kapsamında kullanıcılar etkinlikte, elektrikli araçlar, otonom sürüş, hibrit motorlar vb. konularda profesyonellerden bilgi alacaklar. Diğer yandan ise kullanıcıların araçları deneyimleyerek, bu konuda bilgi ve deneyim sahibi olmaları sağlanmak isteniyor.

Elektrikli ve Hibrit Araçlar Haftası Kutlamalar 2021

Elektrikli Mobiliteyi Ülkemizde Tanıtmak İstiyoruz

TEHAD Başkanı Berkan Bayram, Elektrikli ve Hibrit Araçlar Haftası kutlamaları kapsamında bazı açıklamalar yaptı. Bayram, ”Sektör, elektrikli mobiliteye doğru evriliyor. Bu yüzden biz de bu yönde olan farkındalığı artırmak için her yıl elektrikli araçlar gününü özel bir etkinlikle kutluyoruz. Bu yıl üçüncü kez düzenleyeceğimiz Elektrikli ve Hibrit Sürüş Haftası’nın ilk iki etkinliğinde 5 binin üzerinde katılımcı ile bu farkındalığı yarattık. Geçtiğimiz yıl ziyaretçiler pistte bulunan 23 elektrikli ve hibrit otomobille toplamda 4.200 tur attı. Bu sene ise bu rakamı çok daha yukarılara çekmeyi ve heyecanı yükseltmeyi hedefliyoruz” dedi.

Satılık Tüm Elektrikli Araç Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here