Fiat Ducatodan Karavan Yapılır Mı?Pandemi döneminde karavan yapacak insanlar ilk olarak “Hangi Araçlar Karavan Yapımına Uygundur?” Sorusunu, sonrada “Fiat Ducato’dan Karavan Yapılır Mı?” Sorusunu sormaktadırlar. Karavancılık kültürü ülkemizde hızlı hızlı gelişmeye başlamıştır. Bunun başlıca sebebleri; pahalı oteller, çadır kamp yerlerinin pis ve düzensiz olması ve insanların artık çeşitli hobilere sahip olmak istemelerinden kaynaklanmaktadır. Karavan seçimi yaparken çeşitli otomobiller karşımıza çıkmaktadır. Fiat Ducato, Mercedes Sprinter, Ford Transit ve Citroen Jumper gibi birçok model karşımıza çıkmaktadır. Birçoğu birbirlerine büyük benzerlikler gösterse de aralarındaki ufak farklılıklar sizlere keyif ve bela açabilecek kadar önemlidir.

Neden Fiat Ducato Almalısınız?Fiat Ducatodan Karavan Yapılır Mı?

Öncelikle Fiat Ducato minibüs ve van modellerini detaylı olarak incelemeli ve işinize gelecek olanı almalısınız. Bir önceki içeriğimde yazdığım “En İyi Karavan Minibüs: Mercedes Sprinter” Adlı yazımı okumanızı öneririm. Mercedes araçlardan karavan yapımını okuduktan sonra en önemli fark edeceğiniz konu aralarındaki fiyat ve donanım farkları olacaktır. Fiat Ducato son derece başarılı ve hizmetkar bir araç tipidir. Mercedes’in araçları ile kıyasladığım zaman işletim maliyeti, parça uyumluluğu, düşük yakıt tüketimi ve son derece daha fazla ucuz olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Mercedes araçlarını üretirken daha fazla detay ve özerklik eklemek istediği için maalesef ki parçaları her araç ile uyumlu olmamaktadır. Fakat Fiat Ducato’nun diğer muadil araçlar ile olan parça uyumluluğu ve dayanıklılığı son derece önemli bir avantajdır. Ayrıca yine Mercedes’in araçları ile kıyasladığımız zaman dış tasarım olarak Mercedes daha hoş gözükse de iç tasarım olarak Fiat Ducato daha avantajlı olmaktadır.

Fiat Ducatodan Karavan Yapılır Mı?“Fiat Ducato Nasıl Daha Avantajlı Olabilir?”  Sorusu sorduğunuzu duyar gibiyim. Kullanıcılardan aldığım bilgilere göre Fiat Ducato’nun arka tasarımı daha geniş ve düz olarak yapılmıştır. Bu sayede aracın arka tarafına ekleyeceğiniz yatak alanı daha rahat yapılıp, oturtulmaktadır. Sonuç olarak işlevselliğe baktığımız zaman Fiat Ducato’nun daha avantajlı olduğunu rahatlıkla anlayabiliyoruz.

Fiat Ducato Van Mı? Yoksa Fiat Ducato Minibüs Mü?

Fiat, Ducato adlı aracını Van ve Minibüs olarak iki farklı konseptte satmaktadır. Minibüs konsepti yolcu taşımak için kullanılırken Van konsepti eşya taşımak için kullanılmaktadır. Fiat Minibüs konseptindeki aracını sadece 140 beygirlik versiyonunu satmaktadır. Van konseptini ise 140 ve 160 beygir versiyonlarında satmaktadır. 140 beygirlik versiyonları 2287 cc, 4 silindir ve 16valflidir. 160 beygirlik versiyonu da 2287 cc, 4 silindir, 16 valfli olarak satılmaktadır. Fiat Ducato Van modelini seçmenizi öneriyorum. Bunun sebebi içerisinde yapacağınız büyük değişikler ve aralarındaki fiyat farkıdır. Van ve Minibüs konseptleri arasında yaklaşık 80 bin TL’lik fiyat farkı vardır. Bazı kullanıcılar Full camlı ve daha kolay satıldıklarını düşündükleri için Minibüs modelini seçseler de asıl karavanlar Van modellerinden yapılmaktadırlar.

Fiat Ducato’yu tercih ettiğiniz zaman rakiplerine göre ucuz yakıt tüketimi, Mercedes’in parçaları daha kaliteli dursa da diğer rakiplerine göre daha sağlam parçalar, uzun ve dayanıklı motor ömrü, kullanım kolaylığı, universal malzeme uyumluluğu ve  düşük yakıt tüketimi olarak birçok avantaj sunmaktadır. “Fiat Ducato’dan Karavan Yapılır Mı?” Sorusunun cevabı; eğer düzgün usta, firma veya el işçiliğine sahipseniz en özel ve güzel karavanı Fiat Ducato araçlarından yapabilirsiniz.

İkinci El Araç İlanları

Kiralık Karavan Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here