Kiralık Karavan Fiyatları

0
13601
kiralık karavan

Karavan nedir?

Karavanları kısaca, yaşam alanına sahip araçlar olarak tanımlayabiliriz. İçerisinde yatak, mutfak, duş, tuvalet ve oturma alanı bulunur. Karavanlar motorlu ara. Standart ölçülerine uygundur. Başlangıçta 19. yüzyıl sonlarında sirk çalışanların konaklaması için tasarlanıp daha sonrasında Avrupa’da yaşayan çingeneler tarafından kullanılmaya devam edilmiştir. Otomobil sektörünün gelişmesiyle motokaravan denilen ve çekilmesi için bir araca ihtiyaç duymayan karavan türleri yapılmıştır. Günümüzde motokaravan ve çekme karavan olmak üzere iki tür bulunmaktadır. Peki bu karavan modelleri nelerdir? Bir kiralık karavan fiyatı ne kadardır? Karavan tatili tavsiyeleri nelerdir?

Karavan Modelleri

Motokaravan Çeşitleri:

      • A Sınıfı Motokaravanlar: B ehliyet sahibi olmanız bu karavanı kullanmak için maalesef yeterli değil. Diğer karavan çeşitlerine kıyasla daha pahalı ve lüks donanımlara sahiptir. Bu karavanın boyutu ise 7-12 metre aralığında.
      • B Sınıfı Motokaravanlar: B sınıf ehliyeti ile kullanabileceğiniz karavan türüdür. Dışarıdan bakıldığında karavan görünümü yoktur çünkü panelvan tarzı ticari araçların karavana dönüştürülmesi ile oluşturulur. Bu sayede istediğiniz yerde bu araçlarla konaklayabilirsiniz.
      • C Sınıfı Motokaravanlar: Kamyonet tarzı araçların arka kısmının yaşam alanına dönüştürülmesi ile oluşuyor. Bu karavanlar aslında Alkovenli karavanlar da biliniyor. Yapısı yüksek ve geniştir. Fakat yetki belgesi bulunmayan kişiler bu karavanları inşa edemezler.

Çadır Çekme Karavanlar  

Çadırlı Çekme Karavan

Daha çok kamp yapma amacı ile kullanılan bu karavanlar kamp malzemelerinin depolandığı bir römorktan oluşmaktadır. Daha sonra çadır kısmı açılarak kurulum yapılabilmektedir. Genellikle çok tercih edilen bir karavan çeşidi olmasa bile çok kullanışlı ve çok hafif bir araçtır. Üstelik kullanımı da oldukça basit. Kamp yapacağınız yerde önce çadır kurulumunu gerçekleştirerek daha sonra konaklamanızı sağlayabilirsiniz.

Çekme karavanlar

cekme-karavan

Bu tip karavanlar aslında aşina olduğumuz, bir araca bağlanarak çekilen tipte karavanlardır. Bir nevi çadır çekme karavanların bir üst modeli. İçerisinde tüm yaşam alanı da bulunuyor. Oldukça konforlu ve kullanışlı olmasından dolayı bu karavan türü ülkemizde daha çok tercih ediliyor.

İhtiyacınız olabilecek çoğu şey bu karavanın içerisinde bulunuyor. Bunlara örnek olarak gazlı ocak, buz dolabı, masa ve lavaboyu örnek verebiliriz. Eğer ekstradan bir şey eklemek isterseniz de aracın müsaitlik durumuna göre ekleyebilirsiniz.

Çekme Karavan mı? Motokaravan mı?

kiralık karavan fiyatları

Aslında bu sorunun cevabını verebilecek olan kişi sizlersiniz. Çünkü kullanım amacınıza göre tercih edeceğiniz karavan çeşidi değişiyor. Fakat yine de cevaplamamız gerekirse, eğer uzun konaklama yapmak istiyorsanız çekme karavan, kısa süreli konaklamalar planlıyorsanız da motokaravan tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda ikinci bir araca gerek kalmadan hareket özgürlüğü istiyorsanız da motokaravan tercih edebilirsiniz. Fakat son zamanlarda nostaljiye olan düşkünlüğün artmasıyla çekme karavana olan talep de artıyor bizden söylemesi..

İki tür karavanın da birçok avantajı ve dezavantajı bulunuyor. Karavan almak için karar verdiğinizde, aşağıda sıraladığımız konuları dikkate alarak kararınızı vermenizi tavsiye ederiz.

      • Çekme karavanların fiyatları, motokaravanlara göre daha uygun oluyor.
      • Çekme karavan gidilen yerlerde ulaşım kolaylığı sağlayabiliyor. Karavanı araç kısmından ayırıp dolaşmak mümkün.
      • Eğer çekme karavan kullanacaksanız yasa gereği ehliyetinizin BE olması gerekmektedir. Ancak motokaravan B sınıfı ehliyet ile kullanılabilir.
      • Motokaravan yolculukları daha güvenli görülmektedir. Çünkü üreticiler motokaravan güvenlik önlemlerini bir motorlu araç üzerinden yaparlar.
      • Hazır motokaravan almayıp araç dönüştürmek de bir seçenek olabilir. Fakat aracınız 5 yaşından küçükse ÖTV farkı ödemeniz gereklidir. Çekme karavanda bu durum söz konusu değildir.
      • Çekme karavanın kullanımı motokaravana göre daha zor kabul edilebilir.
      • Çekme karavanların yıllık vergi masrafı yoktur. Motokaravanların vardır.
      • Dolu ağırlığı 750 kg’dan az olan çekme karavanlar için ruhsata ihtiyaç yoktur. Ağırlığı fark etmeksizin motor karavanlar için ruhsat zorunludur.
      • Çekme karavan üretilirken yaşam alanı olarak oluşturulduğundan dolayı, eşyalar için daha çok alana sahiptir.

2.El Çekme Karavan İlanları

2.El Motokaravan İlanları

Karavanla Seyahat Ederken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Karavan ile tatil

Kullanabildiğinizden emin olun!

Daha büyük bir aracın boyutuna ve dönüş yarıçapına alışkın değilseniz, bir karavan kullanmak insanı zorlayabilir. Kiraladığınız veya satın alacağınız aracı nasıl kullanacağınızı bildiğinizden emin olun ve ödeme yapmadan önce tüm bilgilerini öğrenin. Vitesi hakkında bilgi alın. Eğer uzun süredir manuel vites kullanmadıysanız, karavan bunu denemek için doğru araç olmayabilir. Alışkın olduğunuzdan farklı tüm kuralları önceden araştırın.

Rotanızı belirleyin!

Karavanların park edilebilmesi için karavan parklarını bilmek, bu alanları kullanmak size birçok ihtiyacınızda kolaylık sağlayacaktır. Önceden belirlenen bir rota ve plan park sıkıntısından ve bunun devamında doğabilecek sıkıntılardan kurtaracaktır. 

Ekipmanlarınızı tamamlayın!

Kendiniz ve aracınız için gerekli olabilecek tüm ekipmanları belirleyin ve hazırlıklı olun. Herhangi bir arıza durumunda kullanmak için  el feneri, çadır, elektrik ve ateş kaynakları gibi ekipmanlarınızın hazır olduğundan ve lastik patlaması ve kontrolleri için aletlerinizin olduğundan emin olun ve nasıl kullanacağınızı öğrenin.

Güvenliğinize dikkat edin!

Tekin olmayan yerlerde konaklamak sorunlara yol açabilir. Gözden uzak yerleri seçmeye çalışın. Yolculuk esnasında savrulma ve devrilme gibi sorunlar yaşamamak için hızınızı 80’in üzerine çıkarmamaya dikkat edin. Gerekli ilaçları ve temel ilk yardım malzemelerini yanınıza almayı unutmayın. Kırılacak ve devrilecek eşyaları sabitleyin. Mümkünse konumunuzu güncel olarak birileriyle paylaşın.

Karavanla Güvenli Yolculuk Nasıl Yapılır?

Motorlu taşıtlar için karayollarında ki belirli trafik kurallarının, karavanlar için de geçerli olduğunu söyleyebiliriz. Açıkça bu kurallara uymak, güvenli sürüş için atacağımız ilk adımdır.

kiralık karavan fiyatları

Hareket hâlindeyken bir ev ile seyahat ediyor olduğumuzu düşünürsek normalde bir araçta bulunmayan birçok ev eşyasının da kabin içerisinde bulunduğunu biliyoruz demektir. Bu sebeple hareket etmeden önce tüm dolapların kapatıldığından, kilitlendiğinden ve hareket etmesi, savrulması muhtemel tüm eşyaların sabitlendiğinden emin olmalıyız.

Meydana gelebilecek bir kaza anında veya ani manevralarda kapakları açılacak eşya dolaplarınızdan etrafa çatal, kaşık, tabak, bardak gibi malzemeler saçılabilir. Bu da karavan içinde seyahat edenler için büyük tehlike yaratacaktır.

çekme karavan

Çekme karavan tercih edilecekseniz, ilk olarak römorklu araç kullanımı konusunda bilgi ve eğitim almalısınız. Römorku çekmek, park etmek, römork ile manevra yapmak, sahip olduğunuzdan ve düşündüğünüzden daha fazla tecrübe gerektirebilir.

Kiralık Karavan Fiyatları

Kiralık karavan fiyatları genelde 500 TL ile 1500 TL arasında değişkenlik gösteriyor. Fiyatları dolayısı ile bir çok insan karavan almak yerine kiralamayı tercih ediyor. Eğer karavan ile yapacağım seyahat fazla uzun süreli olamayacak diye düşünüp, bu yüzden de satın almak ile almamak arasındaysanız yolculuğunuz için karavan kiralamayı düşünebilirsiniz. Güzel bir kamp ve tatil için kiralık karavan fiyatlarına göz atmalısınız.

Kiralık Karavan Fiyatları İçin Tıklayınız

Satılık Karavan Fiyatları

Satılık karavan fiyatları genelde 30.000 TL ile 600.000 TL arasında değişiyor.

İkinci El Karavan Fiyatları

Karavan Tatili Tavsiyeleri

Uzun bir süredir pandeminin etkisiyle hepimiz evlerimize kapanmak zorunda kaldık. Fakat yaz gelince artık kendimizi dışarı atmak istiyoruz. Yine de kalabalığa karışmaya cesaret edemiyoruz. Bu yüzden pandemi de olsa yine de çalışıp yorulduysanız ve şehrin yoğunluğundan kurtulup biraz rahatlamak istiyorsanız, kamp sizler için doğru bir tercih olacaktır. Bu yazımızda sizler için doğayla baş başa kalabileceğiniz Türkiye’nin yerleri araştırıp listeledik.

      1. Kerpe Kartal Kayalıkları: Kocaeli şehrinde bulunan bu kamp alanında kayalıklarda kamp yapmak ücretsiz. Aynı zamanda Karpe Köyü’nden su, yemek gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.
      2. Sülüklü Göl Mudurnu: Bolu’nun popüler kamp alanlarından biri olan Sülüklü Göl, kamp tatilinin tadını çıkarmak için ideal bir seçim olacak.
      3. Aytap Antik Kenti: Antalya’da bulunan antik kent de ücretsiz kamp alanlarından bir tanesi. Fakat bölgeye gitmeden önce bütün ihtiyaçlarınızı temin etmelisiniz.
      4. Kabak Koyu Kamp Alanı: Mavi ve yeşilin buluştuğu bir bölge olan Kabak Koyunda bütün yorgunluk ve stresiniz sıfırlanacak.
      5. Gökova Orman Kamp Alanı: Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Gökova’da doğal yaşamın tadını bulabilirsiniz.
      6. Yedigöller Milli Parkı: Bolu sınırları içerisinde bulunan Yedigöller Milli Parkı, kamp denilince akla gelen ilk yerlerden biridir. Deringöl ile Büyükgöl arasındaki bölgede kurulu kamp alanlarında olta balıkçılığıyla ilgilenebilirsiniz. Burada büfe veya restoran gibi olanaklar yok bu yüzden hazırlık gelmeniz oldukça önemlidir.  Fakat Su, tuvalet, aydınlatma gibi olanaklar mevcuttur. Doğanın içinde göl kenarında keyifli bir akşam istiyorsanız tavsiye ederiz.
      7. Kelebekler Vadisi (Muğla): Son yılların en gözde vadilerinden biri olan Kelebekler Vadisi, hem denize girebileceğiniz hem de paraşüt heyecanı yasabileceğiniz mükemmel bir kamp yeridir. Çadır kapasitesi 125’lere kadar çıkabilmektedir. Ayrıca elektrik, duş ve tuvalet gibi olanaklar mevcuttur. Kamp alanlarında dalış programları, tekne gezileri gibi birçok aktivite de sizleri bekliyor. Eğer çadırda da rahat edemiyorum diyorsanız, çevredeki bungalovlara da göz atabilirsiniz.
      8. Babakamp (Fethiye): Fethiye’nin Karaağaç mevkiinde bulunan Babakamp yeri, çadırla kamp yapabilmeniz yanında sizlere bungalov evler seçeneği de sunuyor. Konaklayan insanlara, açık büfe üç öğün yemek yeme imkanı veriyor.  Burada yoga stüdyoları, kütüphane, havuz, cafe gibi birçok yerlerde var. Bir de fotoğraf çekilmeyi seven insanlar için mükemmel bir gün batımı platformu mevcut.
      9. Yazılı Kanyon (Isparta): Isparta il sınırlarında içeresinde bulunan Yazılı Kanyon, anlattığımız diğer yerlere göre daha konforlu. Çünkü yanınızda yemek getirmediyseniz bile balık çiftliklerinde karnınızı doyurabilirsiniz. Ayrıca küçük işletim yerlerinde kendin pişir kendin ye seçeneği de mevcut. Kanyonda köprülere ve tarihi yazıtlara da gezebilirsiniz. Aynı zamanda yüzmek için muhteşem yerler sizleri bekliyor.
      10. Akyaka-Gökova Orman Kampı (Muğla): İsterseniz Azmak Nehrinin yanında isterseniz çam ağaçların dibinde kamp yapabilirsiniz. 300 çadır ve 70 karavan kapasitesine sahip kamp yeri geniş bir alana sahip. Kamp yerinde kafe, restoran. çamaşırhane, mutfak, market gibi birçok yerde mevcut. Yüzmeyi sevenler için sekiz tane koyu olması sayesinde oldukça zengindir. Kampa giriş ücretlerinin oldukça uygun olması misafirleri çekmektedir.
      11. Hızır Kamp (Balıkesir): Edremit’te bulunan bu kamp yeri, kendi çadırınızın dışında taş, ağaç, ahşap gibi evlerde de kalma olasılığı sağlıyor. Nehir kenarında bulunan kamp yerine gelirken yanınıza mayonuzu almayı unutmayın. Buranın yemeklerinden bahsetmeden de geçmeyelim. Köylülerin tarladan sofranıza koyduğu yemekler, parmak ısırtacak lezzette.
      12. Altın Kamp (Balıkesir): Edremit’in körfez kıyısında bulunan bu kamp yeri denize sıfır, mükemmel bir koyda. Devasa ağaçlar sayesinde çadırınıza gölgeli alan bulmakta zorlanmıyorsunuz. Banyo, tuvalet, mutfak gibi birçok seçeneğin olması size konforlu bir tatil sunuyor. Alanda restoran ve ufak bir pansiyonun olması size ikinci bir tercih sunuyor. En büyük avantajı da kendi sahilinin olması. Daha çok ailelerin tercihi olan bu yerde geceleri de pek gürültü olmuyor.
      13. Başkonuş Yaylası (Kahramanmaraş): Türkiye’nin en büyük kamp alanı olarak geçen bu yayla, içinde atlardan geyiklere kadar birçok hayvanlarla da karşılaşabileceğiniz bir yer. Çeşit çeşit ağaçlarla dolu olan ormanı insana nefes aldığını hissettiriyor. Alanda yürüyüş parkurları, atv turları, atlı safari turları olması kampınıza keyif katacaktır. Yaz ayları dışında kışında tercih edebileceğiniz bir yer olmasını unutmayalım. Eğer üşürüm diyorsanız dağ evleri de tercih etme imkanınız var.
      14. Kümbet Yaylası (Giresun): Giresun il sınırları içinde bulunan ve ulaşımı gayet basit olan bu kamp yerinde, isterseniz çadır atabilir isterseniz de bungalovlarda kalabilirsiniz. Çam ağaçları sayesinde gölgelik alanlar bulmakta zorlanmayacağınız düşünüyoruz. Doğal akan maden suyu ziyaretçilerin ilk dikkatini çeken özelliklerinden biridir. Yol üzerindeki Mavi Göl ve Kuzulan Şelalesini de görmenizi tavsiye ederiz.
      15. Ayder Yaylası (Rize): Karadeniz’in eşsiz yaylalarından biri olan bu yerde kamp yapmak size yaşadığınızı hissettirecektir. İsterseniz Gelintülü Şelalesi’nin yanında isterseniz dağ evlerinin yukarı kısımlarında, ücretli ya da ücretsiz birçok kamp yapma alanı mevcuttur. Ücretsiz kullanabileceğiniz tuvaletler dışında alışveriş yapabileceğiniz marketler de bulunmaktadır. Yabani hayvanlar gibi sorun olmasa da köpeklere dikkat etmenizi tavsiye ederiz. Ayrıca kış aylarında gitmek isterseniz ve çadırda üşürüm diye korkuyorsanız, konaklayabileceğiniz dağ evleri mevcuttur. Şenlikler ve konserlere ev sahibi yapan bu yerde bazen çok kabalık olabiliyor. 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here