Ford Otosan, sürdürülebilirlik hedefini açıkladı ve şirket vizyonuna da dikkat çekti!

Türkiye’de otomotiv endüstrisinin öncü şirketlerinden olan Ford Otosan; ‘Gelecek Şimdi’ vizyonuyla şirketin uzun dönem sürdürebilirlik hedefini açıklamıştır. Bu içeriğimizde sizlerle birlikte Ford Otosan’ın uzun dönem sürdürebilirlik hedeflerini inceleyeceğiz.

“İklim değişikliği”, “atık ve döngüsel ekonomi”, “su”, “çeşitlilik ve kapsayıcılık”, “toplum” başlıklarıyla öncelikli konularını belirleyen aynı zamanda uzun dönem hedeflerini açıklayan şirket, ulaşılabilir hedefler belirlemiştir. Çevresel, sosyal ve yönetişim alanlarında net ve ulaşılabilir hedefler belirlediği yeni bir dönem başlamaktadır.

Ford Otosan Uzun Dönem Sürdürebilirlik Hedefleri

2030 Yılına Kadar Şirketin Tüm Yönetim Pozisyonlarında Kadın Çalışan Oranı %50 Olacak. İlk olarak otomotiv sektöründe en fazla kadın çalışan sayısına sahiptir. Ford Otosan, toplumsal refahı ve geleceği dönüştürmenin yolunun çeşitlilik ve kapsayıcılıktan geçtiğine inanmaktadır. Öyle ki şirket, Mart ayında Koç Topluluğu’nun teknoloji ve inovasyon alanında toplumsal cinsiyet eşitliği taahhütlerini açıkladığı toplantıda yer almıştır. Ayrıca yönetim kadroları en az yarısı kadın olan girişimleri desteklemeyi hedeflediğini belirtmiştir. Böylece teknoloji ve inovasyon alanında şirket içerisinde çalışan kadın oranını %30’a yükseltmeyi hedeflemektedir. Tüm bayi ağında ise 2 katına çıkarmayı taahhüt etmiştir. Ayrıca 2026 yılına kadar topluma yönelik yapacağı farkındalık, eğitim ve finansal destek projeleriyle 100 bin kadına ulaşmayı hedeflediğini açıklamıştır.

Gölcük Ford Otosan Fabrikası

Ford Otosan Yerleşkelerini, tedarikçilerini ve lojistik operasyonlarını karbon nötr olmaya hazırlıyor.  Ford Otosan; Türkiye’de otomotiv sektöründe geçmişten beri yaptığı yatırımlar ve geliştirmiş olduğu teknolojiler sayesinde elektrikli dönüşümün lideri olmuştur. İklim değişikliğinin etkilerini azaltmak üzere yakın gelecekte satacağı araçlarda sıfır emisyon hedeflerini belirlemiştir. Tesislerinde, tedarikçilerinde ve lojistik hizmetlerinde karbon nötr olma yolunda hedefini ortaya koymuştur.

Son olarak iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak amaçlı; binek araçlarda 2030, hafif ve ticari orta araçlarda 2035, ağır ticari araçlarda ise 2040 itibarıyla sadece sıfır emisyonlu araç satışı yapmayı hedeflemektedir. Bu hedefe ek olarak E-Transit ve E-Transit Custom’un da Avrupa’daki tek üreticisi konumundadır. Ford’un elektrifikasyon stratejisinde kritik bir rol oynamaya devam etmektedir.

Bu konu hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

İkinci El Ford Araç Fiyatları

TRİNK SAT

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here