Elektrikli otomobiller kazalarda daha fazla hasara neden olmakta ve maliyetleri de çok fazla.

Fransız sigorta şirketi AXA, yeni bir araştırma üzerinde çalışıyor. Şirket, İsviçre’de yapılan bir çarpma testiyle birlikte elektrikli otomobillerin kazalarının sonuçlarını araştırmaktadır. Bu araştırmaya göre elektrikli araçların karıştığı kazalar, normal kazalara göre oldukça riskli ve pahalıdır. Bu içeriğimizde sizler için Elektrikli otomobillerin diğer otomobillere göre kaza riskini inceledik.

Elektrikli Otomobiller Kazalarda Daha Çok Hasara Neden Oluyor!

Almanya’da AXA yöneticisi Nils Reich, yaptığı açıklamada ülkedeki elektrikli araç sayısının her geçen gün arttığını ve elektrikli araçlardaki pahalı sistemler sebebiyle onarımlarının oldukça yüksek fiyatlara yapıldığını belirtmiştir. Bundan dolayı da sigorta fiyatlarının arttığını ve kendilerini garanti altına almak istediklerini söylemiştir.

Hyundai Uygun Fiyatlı Elektrikli Otomobil İçin Kolları Sıvadı

Her ne kadar elektrikli araçların yangın riskinden korkulsa da bu durumun fazla abartıldığı sigorta şirketi tarafından belirtilmekte. Tüm bunlara ek olarak kazaların çoğunun sürücüler tarafından yapıldığı da söylenmektedir. Yapılan kazaların sürücü hatası temelli olduğunu vurgulayan üreticiler çoğunlukta. Yapılan açıklamalar ise genellikle şu şekilde; Özellikle de herhangi bir aktarma organı bulunmadığı için gaz pedalına basıldığında araçlar anında ileriye fırlamaktadır. Bu durumda ise kontrolsüzlük meydana gelmektedir. Genel olarak ise elektrikli otomobilleri sürerken kullanıcıların oldukça fazla dikkatli olmaları gerekmektedir. Elektrikli otomobillerin güç kaynakları tehlike teşkil etmektedir. Üreticiler de buna yönelik olarak riskleri azaltmak için gerekli güvenlik önlemlerini almaktalar.

Elektrikli Otomobil Fiyatları

Son olarak araçların ağırlıklarının içten yanmalılar kıyasla daha fazla olması durumu kazanın boyutunu daha da artırmaktadır. Tüm bunların sonucunda sigorta şirketlerinin yüksek fiyatlarda kasko yapmasına sebep olmaktadır. Üreticilerin devam eden araştırma ve geliştirme çalışmalarıyla otomobiller hakkında testler devam etmektedir. Yine de yapılan araştırmalara göre belirtmek gerekiyor ki, elektrikli araçların içten yanmalı motorlu otomobillere göre daha güvenli olduğu söylenmektedir. Bunların yanında elbette elektrikli araçların kazada aldıkları hasarın maliyeti diğer araçlara göre çok daha fazla olmakta. Bunun nedenini sizler de paylaştık. İlerleyen zamanlarda bu soruna karşılık yeni çalışmalar geliştirilecek mi göreceğiz.

Sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

İkinci El Elektrikli Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here