Apple tarafından geliştirilen yeni sistem sektörün hedeflerini altüst edebilir. Apple Haziran ayında düzenlemiş olduğu WWDC etkinliğinde yeni CarPlay’i duyurdu. İOS 16’yla birlikte şirket, CarPlay’in artık tüm ekranları kontrol edeceğini ve otomobilden anlık veri alacağını belirtmiştir. Böylelikle aracın tüm ekranlarda sadece Apple işletim sistemi karşımıza çıkacaktır. Otomobil üreticilerinin yerleşik sistemi görünmeyecektir. Bu içeriğimizde sizlere Apple CarPlay sisteminden bahsedeceğiz.

Bu durum herkesin aklında elbette soru işaretleri oluşturmakta. Özelliklede otomobil üreticileri için yazılım alanında milyon dolarlık bir potansiyel bulunurken bu tarz bir hareket onların mevcut hedeflerini engelleyecektir. Ayrıca her araca aynı sistem uygulanırsa araçlar arasındaki teknoloji farkı da giderek azalacaktır.

Apple CarPlay

İşte Yeni Nesil Apple CarPlay

Bugüne kadar bu sistemi araçlarında sunmayı taahhüt eden üretici bulunmadığı düşünülmekte. Fakat teknoloji devi tanıtım sırasında birçok otomobil üreticisinin logosunu kullanarak çalıştıklarını belirtmiştir. Öyle ki Mercedes-Benz sözcüsü Andrew Brudnicki, verdiği bir röportajında şirketle bu alanda çalıştıklarını doğrulamıştır. Şu anda ise Android Automotive oldukça fazla kullanılmaktadır. General Motors, Renault, Nissan, Mitsubishi ve Polestar gibi markalar tarafından kullanılmakta olan sistem, şirketlerin hazır bir altyapı üzerinden kendi sistemlerini oluşturmalarını sağlamaktadır.

Apple, yeni nesil CarPlay sistemini 2022 Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı (WWDC) sırasında tanıtılan bu yeni kurulumla araç entegrasyonu ve kişiselleştirme açısından çok daha fazla işlevsellik kazanacağı belirtilmiştir. Apple’ın sistemle uyumlu araçlarının duyurularını 2023’ün sonuna doğru yapacağını belirtmeliyiz. Bazı markalar mevcut CarPlay ve Android Auto işlevlerini ürün programından geçici olarak kaldırmıştır. BMW’de dahil olmak üzere teknoloji odaklı seçenekleri kaldırmak zorunda kalmıştır. CarPlay’in çok fazla işlevsellik kazanma durumu sıkça belirtilmiştir. Aynı zamanda ara yüzünün iPhone kullanımıyla aynı olacağı da belirtiliyor.

Ancak Apple CarPlay’in yeni sürümünde markadan markaya değişen bir farklılık olması beklenmemektedir. Son olarak her ne kadar Apple tarafından sunulmakta olan özgürlük kısıtlı olsa da birden fazla otomobil sahibinin Android Automotive yerine CarPlay işletim sistemini tercih edeceğini söyleyebiliriz. Bu konu hakkında sizin düşünceleriniz neler? Bizlerle bu konu hakkındaki fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.

Arabam Kaç Para

TRİNK SAT

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here