Hyundai Robot Üretimi için Dev Yatırım Yaptı

0
905

Hyundai robot üretimi için düğmeye bastı. Otomotiv alanında lider markalardan olan Güney Koreli üretici Hyundai, geleceğin teknolojisi olarak görülen robotlar konusunda da girişimlerine başladı. Hyundai Motor Grubu,  Boston Dynamics ile birlikte robot üretimi konusunda yeni bir yatırıma imza attı. Detayları siz değerli okuyucularımız için derledik.

Hyundai Robot Üretimi İçin Enstitü Kurdu

Hyundai Motor Groups, Boston Dynamics şirketi ile beraber robot üretimi için büyük bir yatırım yaptı. Şirketler, yeni bir enstitü için toplamda 400 milyon dolardan fazla bir başlangıç yatırımı yaptı. Enstitü, Boston Dynamics’in kurucusu Marc Raibert tarafından koordine edilecek ve yapay zeka ile robotik araştırmalar konusunda faaliyet gösterecek. Ayrıca Hyundai Motor Group tarafından yönetilecek olan enstitü, bilişsel ve atletik yapay zeka (AI) kadar, organik donanım tasarımının teknik alanlarındaki kaynaklarına da yatırım yapacak. Diğer yandan enstitü, yapay zeka ve robotik araştırmalarla ilgili yazılım ve donanım mühendisliğinde de etkinliğini artıracak. Ayrıca enstitü, endüstri odaklı alanlarda yetenekli kişileri işe alacak. Bunun yanı sıra ise üniversiteler ve kurumsal araştırma laboratuvarlarıyla da ortak çalışacak.

Yatırım yapılan bu enstitüde yapay zeka, robotik, makine öğrenimi ve mühendislik alanlarındaki seçkin mühendisler çalışacak. Ayrıca mühendisler, robot üretimi için daha fazla teknoloji odaklı hareket edecek.

Hyundai robot üretimi

Hedefimiz Daha Akıllı Makineler Yaratmak

Konuyla ilgili Boston Dynamics Direktörü Marc Raibert bazı açıklamalar yaptı. Raibert açıklamasında “Hedefimiz; daha akıllı, daha çevik, daha algısal ve daha gelişmiş robotlar ve akıllı makineler yaratmak. Enstitünün yapısı, teknoloji alanındaki temel çözümlerden yararlanarak sorunsuz çalışan robotlar üretmek üzerine kurulu. Bununla birlikte insanlığa gelecekte daha faydalı olabilmek adına sınırları zorlamaya devam edeceğiz” dedi.

Enstitü, Amerika Massachusetts eyaletinde Kendall Square araştırma merkezinde kurulacak. Ayrıca kurulacak enstitü yapay zeka ve robotik alanında çalışacak mühendislerin yanı sıra yazılım ve donanım alanında çalışacak mühendislere de istihdam fırsatı sunacak. Bu sayede ise teknoloji alanında yeni istihdam fırsatları yaratacak. Hyundai robot üretimi yatırımı ile geleceğin otomotiv sektörüne de hızlı bir hazırlık yapıyor gibi gözükmekte.

Satılık Tüm Hyundai İlanlarını İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here