Hyundai Türkiye Operasyonlarının Tamamını Alıyor

1
1129

Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük otomobil üreticilerinden birisi olan Hyundai her geçen gün satış rakamlarını artırıyor. Başarıyla takip ettiği stratejik yol planında ülkemiz için önemli bir adım atıldı. 1990 Yılından beri Kibar Holding ile devam eden stratejik ortaklık artık çok küçük bir rakamda devam edecek. Böylelikle Hyundai Türkiye operasyonlarının tamamını kendi bünyesinde toplamış olacak.

Hyundai Türkiye Operasyonlarının Geleceği

Uzun yıllardır Türkiye’de yerel ortağı olan Kibar Holding ile stratejik bir ortaklıkla faaliyet gösteren Hyundai yola tek devam edecek. Başarılı bir ortaklık yapısı ile beraber uzun yıllardır Türkiye’de hem servis hem de üretim açısından en aktif markalardan birisi olmayı başardılar. Şimdi ise Hyundai Türkiye operasyonlarının tamamını kendi bünyesinde toplayacak ve Türkiye arenasında kendi başına boy gösterecek.

Hyundai Türkiye operasyonlarının

Türkiye’de üretim yapan ve araç ihraç eden önemli bir marka konumundaki Hyundai, Kibar Holding ile 1990 yılından beri ortak. Eşit ortaklık yapısıyla başlayan yolculukları zamanla farklı değerler kazandı. Günümüzde ise %70 Hyundai Motor Şirketi %30 Kibar Holding olarak devam ediyordu. Rekabet Kurumu onaylarsa 2021 yılı itibariyle %30’luk pay da Hyundai Motor Şirketi’ne geçecek. Türk otomotiv endüstrisinin en önemli üreticilerinden olduğu için Hyundai, bu haber sektörde büyük bir etki uyandırdı. Özellikle kompakt araç modellerinin Avrupa açısından da önemli bir üretim üssü olarak konumlanan Hyundai Türkiye Otomotiv Fabrikası bakalım yeni ortaklık yapısı sonrasında çalışmalarını nasıl şekillendirecek.

Hyundai Türkiye operasyonlarının

Kibar Holding Ve Hyundai

Taraflar hisse devredilmesi yönüyle yeni bir ortaklık şeması çizilmesine karar verdiler. Yeni anlaşma ile beraber Kibar Holding’in çok küçük bir hisse ile ortak gözükeceği de belirtildi. Ancak anlaşmanın onaylanması halinde Kibar Holding, Hyundai Türkiye operasyonlarının üzerindeki görevini bırakacak.

Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, hisse devri sürecinin tamamlanmasının ardından yeni bir alana yatırım yapmayı planladıklarını açıkladı. Kibar, “Hisse satışı gerçekleştikten ve para elimize geçtikten sonra yeni yatırım fırsatlarını değerlendireceğiz. Yerli sermaye olarak, yeni alanlara odaklanacağız. Pandemi sonrası hayat değişiyor. Katma değeri yüksek yeni iş kollarındaki fırsatlara bakacağız” diye konuştu.

 

İkinci El Araba İlanları

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here