Düşük Bütçe İle Drift Aracı Sahibi Olmak

2
6164

Drift, aslında bir sürüş stilidir. Otomobil motor sporları içerisinde bulunur. Drift sporundaki temel prensip, arkadan kayma açısını önlere göre daha fazla olarak ayarlayarak, aynı zamanda sürücünün ters kontralar vererek aracı virajıın açısına göre ayarlamasıdır. Örnek verecek olursak sağa doğru ilerleyen bir virajda direksiyonu sola çevirerek virajı geçmektir. Drift otomobilleri, günlük olarak kullanılan otomobillerden farklıdır. Günlük olarak kullanılan otomobillerin bazıları drift yapabilecek kabiliyette üretilmiştir. Bu yazımızda drift motor sporuna başlamak isteyenler için düşük bütçe ile drift aracı sahibi olmak konusunu ele alacağız.

Düşük Bütçe İle Drift Aracı Seçmek

Drift otomobilleri arkadan itişli veya 4 çeker olmalıdır. Önden çekişli otomobillerde de el freni yardımı ile drift yapılabilir. Ancak drift sporu yapılamaz. İlk kriteri belirledik. arka süspansiyon sisteminin bağımsız olması da sürüşleri keyifli ve daha stabil bir şekilde gerçekleştirmenize yardımcı olacaktır. Diferansiyelin kilitli olması çok daha iyi olacaktır. Ancak kilitli değilse kilitli diferansiyel sonradan takılabilir. Bütçe el vermez ise diferansiyele kaynak atılarak aynı işlev sağlanabilir. Tabiki kaynak diferansiyel günlük kullanıma uygun değildir. Bu sebeple böyle bir düşünceniz varsa günlük kullanım için farklı bir aracınız olmalıdır. Fren sisteminin, kampana yerine disk fren olması yararınıza olacaktır. Son olarak ise drift sporu esnasında otomobil sınırlarına yakın şekilde kullanılır. Bu sebeple çürük veya çürümeye başlamış bir araç alırsanız onarımını gerçekleştirmeden başlamayın. Şimdi ise araç önerilerini listeleyelim.

düşük bütçe ile

Nissan Altima

Nissan Altima, aracı ilk gördüğünüzde amca arabası bu araçtan yarış arabası olmaz diyebilirsiniz. Ancak bu araç drift sporuna başlayacaklar için alınabilecek en uygun fiyatlı otomobillerden biridir. 2.0 litrelik atmosferik 90 hp’lik motoru drift sporu için yetersiz gibi gözükse de kaynak diferansiyelle yeni başlayanlar için iyi bir drift aracı haline gelmektedir. Arka süspansiyon sisteminin bağımsız oluşu, aracın alt takımının performansı göz önüne alındığında fiyatına göre mükemmel bir araç olduğu anlaşılabiliyor.

düşük bütçe ile

Mercedes 190E

W201 kasa koduna sahip Mercedes 190E 2.0 ve 2.3 litrelik atmosferik benzinli motorlarıyla tercih edilebilir. 4 teker disk fren sistemine sahip olan bu araçların bazılarında fabrikasyon olarak kilitli diferansiyel bulunur. Ayrıca arka süspansiyon sistemi çok iyidir. Böyle bir araç denk getirebilirseniz, eğitim sonrasında direkt olarak piste çıkabilirsiniz. Düzgün bir manuel vites Mercedes 190E’ye 50 bin₺ civarında sahip olabilirsiniz

düşük bütçe ile.

BMW E36

BMW E36, drift sporu için alabileceğiniz otomobillerden biridir. Bazı modellerinde kilitli diferansiyel bulunmaktadır. Başlangıç düzeyi için yeterli altyapıya sahip olan bu aracı drift için alacaksanız minimum 2.0 motor almanızı öneririz. Otomobil fiyatlarının yüksek olduğu bu dönemlerde 60 bin ₺ ye E36 sahibi olabilirsiniz.

2.El Otomobil İlanları

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here