Ford trend raporu

Ford’un açıklamasına göre, bu yıl 9. kez yayınlanan “Geleceğe Bakış 2021” Ford trend raporu açıklandı. Salgın sırasında yaşanan değişikliklerin 2021 ve sonrasında dünyayı nasıl etkilediğini anlamak için tüketici davranış ve tutumlarındaki değişiklikleri analiz etti. Rapora göre, dünya çapındaki tüketicilerin% 69’u pandemi sırasında dünyadaki değişikliklerden bunaldıklarını söylese de, “Pandemi sırasındaki değişikliklere ne kadar iyi adapte oldular?” Tüketicilerin% 47’si düşündüklerinden daha kolay olduğunu söyledi. 2021 Ford Trend Raporu…

Şu an Ne Oluyor ?

‘Kovid-19’a yakalanma korkusu ve pandeminin eğitim, istihdam ve diğer alanları nasıl etkileyeceğine dair kaygılar sebebiyle dünya çapında endişe oldukça yüksek oldu. Yetişkinlerin yüzde 63’ü bir yıl öncesine kıyasla daha stresli hissettiklerini, 5 kişiden 4’ü duygusal sağlık durumlarıyla daha çok ilgilenmeleri gerektiğini söylüyor. Salgının ruh sağlığı üzerindeki etkilerinin son derece farkında olan insanlar, bu durumla başa çıkmak ve bağlantı kurmak için yenilikçi yollar buluyor. Bunun sonucunda ; küresel ölçekte aracı olan her 4 yetişkinden 1’den fazlası aracını rahatlamak için kullandığını söylüyor. Her 5 kişiden yaklaşık 1’i aracını yalnız kalmak, yüzde 17’si ise çalışmak için kullandığını ifade ediyor.

Tüketiciler Yalnızlıktan Kurtulmak İstiyor

Pandemi, tüketicilerin arkadaşlığa duyduğu ihtiyacı öne çıkarırken, aile olma hissini de yeniden şekillendirdi. Yalnızlık, dünya çapında çok yaygın, her iki kişiden biri düzenli olarak kendisini yalnız hissettiğini söylüyor. Bunu en yoğun hissedenler ise genç kuşaklar. Kendisini düzenli olarak yalnız hissettiğini söyleyen Z kuşağının oranı Y kuşağının yaklaşık 2 katı oldu. Sonuç olarak, pek çoğu nerede yaşayacağını yeniden düşünüyor, ailesine yakınlaşıyor ve çevrim içi ya da çevrim dışı olsun arkadaş edinmenin yeni yollarını buluyor.

Tercihler Ortamlarını Kontrol Edebilmekten Yana

Rapora göre, trafikte de dönüşüm yaşanırken, insanlar kendi ortamlarını kontrol edebildikleri için otomobil alımına yöneliyor ve akıllı kent planlamalarıyla otonom sürüşün daha kapsamlı uygulanması ivme kazanıyor.

İkinci El Otomobil İlanları

 

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here