Ford Focus RS çevik ve sportiftir. Ayrıca mükemmel tasarlanmış turboşarjlı motoru, muazzam hızlanma sağlar.

Focus RS iyi donanımlı ve konforlu olacak şekilde üretildi. Böylece günlük olarak kullanabilirsiniz. Küçük bagajı bazı alıcılar için önemli bir dezavantaj olacaktır. Ancak diğer tüm açılardan bakıldığında Focus RS, yılın performans otomobili adaylarından biriydi.

Hiç şüphe yok ki, Ford Focus RS Mk3 2016 ile 2018 arasında satılık en iyi hatchback’lerden biriydi. Volkswagen Golf R ve Mercedes-AMG A45 gibi otomobiller için iyi bir rakipti ve 345bhp (350hp) sayesinde kaputun altında kullanılan turboşarjlı motor, rakipleri alt edecek güce sahipti. Ancak Bugün, RS daha da rekabetçi bir fiyata sahip harika bir ikinci el hatchbacktir.

Focus RS teknik özellikleri

Focus RS teknik özelliklerinde güçlü bir motordan daha fazlası var. Altı vitesli bir manuel şanzıman kullanıyor. Ayrıca elektronik kontrolünü ele alan ‘Drift Modu’ içeren akıllı elektroniklere sahip bir dört tekerlekten çekiş sistemine sahiptir.

Ford, onu serinin geri kalanından ayırmak için uygun şekilde agresif bir görünüm verdi. 19 inç çok kollu alaşım jantlar ve arka camın üzerine yükselen bir arka kanat takılmıştır.

İç Mekan

İçeride, Focus RS’ye Focus serisinin geri kalanından ayırmak için birkaç mavi trim ve RS amblemi verildi. Ancak en büyük değişiklik, öndeki yeni bir Recaro spor koltuk çifti. Nitrous Blue dış cephe boyasını tercih ederseniz, deri ve Alcantara’da mavi detaylarla kaplanmıştır. Ayrıca ücret karşılığında ince Recaro Shell koltuklara yükseltme yapabilirsiniz. Bunlar daha serttir ve daha iyi destek sunar. Ancak standart koltuklar gibi biraz fazla yükseğe yerleştirilmiştir.

RS’nin gösterge paneli tasarımı büyük ölçüde Focus ST’ler ile aynıdır. Orta konsolda büyük bir dokunmatik ekran bulunurken, gösterge panelindeki ikiz kadranlar ile iki yardımcı göstergeyi çevrelemektedir. ST’de olduğu gibi, orta konsolun üzerindeki gösterge panelinin üstünde üç ek gösterge seti bulunurken, RS vites kolunun yanına bir Sürüş Modu düğmesi ekliyor. Kabin kalitesi, bol miktarda yumuşak dokunuşlu malzeme ile iyi, yerleşim düzeni ise yeterince kolay.

SYNC 3 Multimedya Sistemi

Focus RS, dokuz hoparlörlü Sony stereo, sekiz inç dokunmatik ekran ve  Ford’un çok geliştirilmiş  SYNC 3 ses kontrol sistemine sahiptir. Bilgi-eğlence sistemi, daha düşük özellikli Focus modellerinde bulacağınızla aynıdır. Bu nedenle telefonunuzu Bluetooth ile eşleştirmek kolaydır. Ayrıca ses cihazınızı ve bir DAB radyosunu standart olarak bağlamak için bir orta konsol bölmesinde bir USB soketi alırsınız.

Standart Focus gibi, RS modeli de etraftaki en geniş hatchback değildir. Bununla birlikte, performans, böyle bir otomobilde daha büyük bir önceliktir. Bu nedenle alıcılar, rakiplerine kıyasla daha küçük taşıma kapasitesini gözden kaçırmaktan daha mutlu olacaklardır.

Bagaj, bir Audi RS3 veya VW Golf R’de bulacağınızdan daha az alana sahiptir. Ancak en azından standart beş kapılı gövde, arka koltuklara erişimin kolay olduğu anlamına gelir.

Standart Recaro spor koltuklar normalden biraz daha büyüktür. bu nedenle arkadaki bacak boşluğu biraz azalır. Ayrıca geniş koltuk arkalıkları, arkada oturan yolcular için ileriyi görmeyi engelliyor.

Hangi koltuğu seçerseniz seçin, Focus’un kabininde oldukça yüksekte oturduğunuzu hissedeceksiniz. Koltuklar bazı zevkler için yeterince alçak ayarlanmıyor ve kendinizi arabanın içinde değil de üzerinde oturuyormuşsunuz gibi hissettiriyor. Koltukların yanı sıra, RS’nin kabininin geri kalanı standart Focus ile aynıdır. Bu nedenle düzgün kapı kutuları, derin bir kol dayama bölmesi ve büyük bir torpido gözü elde edersiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here