2013 yılında MİNİ, John Cooper Works yelpazesine Paceman’ı eklemiştir. Üretilen en pahalı MINI’lerden biri olma onuruna sahiptir. Diğer JCW MINI modellerinde kullanılan tanıdık 215bhp 1.6 litrelik dört silindirli turbo motora sahiptir. JCW Countryman gibi, MINI’nin ALL4 dört tekerlekten çekiş sistemine sahiptir. SUV ve hot hatch kimlik bilgileri karışımı sayesinde JCW Paceman için rakip seçmek zordur. Ancak performans SUV’si istiyorsanız, daha küçük ve daha ucuz Nissan Juke Nismo, JCW Paceman ‘a bir alternatiftir. Üç kapılı Volkswagen Golf GTI ise, daha fazla güç, daha şık bir görünüm sunar. Ayrıca JCW Paceman’dan daha ucuzdur.

JCW Paceman Teknik Özellikleri

JCW Paceman

215 beygir gücündeki 1.6 litrelik motor kulağa hoş geliyor. Ancak Paceman, 0-100kmh’ye 6.9 saniyede ulaşıyor. Spor bir SUV’ye göre oldukça yavaştır. Dört tekerlekten çekiş sisteminin yol tutuşunu oldukça dengeliyor. 1.400kg ağırlığa sahiptir. Spor koltuklar virajlarda yeterince destekleyici değil. İki sürüş modu mevcuttur; Normal ve Spor. İkincisi direksiyonu ağırlaştırır. Ayrıca gaz kelebeği daha hızlı tepki verir ve gaz pedalından indiğinizde tatlı bir patlama yaratır. Bununla birlikte, direksiyon ağırlaştığı gibi hissini de kaybediyor ve fazla yapay hale geliyor. İyileştirilmiş frenler, iyi pedal hissi ve durdurma gücü ile mükemmeldir.

Oldukça Güzel Bir Tasarıma Sahip

JCW Paceman

Beğenin ya da beğenmeyin, MINI JCW Paceman kesinlikle tarz bir otomobildir. JCW Countryman’e benzeyen agresif ön tamponu ile Paceman’ın üç kapılı coupe tarzı şekli, arabayı kesinlikle Countryman’den daha fazla öne çıkarıyor. Paceman, otomobili koyu renkte satın alırsanız ve tavan ve kapı aynası kapakları için MINI John Cooper Work’ün imzası olan Chili Red boyasını tercih edebilirsiniz. Dokuz dış renk mevcuttur. 18 inç alaşımlar standart olarak takılır. Ancak 19 inçlik iki tonlu ‘Crusher’ jantlar isteğe bağlıdır. İç kısımda, tasarım daha önce bir MINI kullananlara tanıdık geliyor.

JCW Paceman

MINI JCW Paceman, büyük bir bagaj kapağıyla erişilen şaşırtıcı derecede büyük bir, iki seviyeli bir bagaj sunar. Bagaj, arka koltukları indirilerek 1.080 litreye çıkarılabilen 330 litre alan sunuyor. Bununla birlikte, JCW Paceman yalnızca dört koltukludur. İki ayrı arka koltuğa erişim kolaydır. Ancak baş ve diz boşluğu uzun yolcular için pek iyi değildir. Koltuklar arasındaki orta ray, koltuklar arasında klipslenen ve kayan bardak veya güneş gözlüğü tutucular eklemenize olanak tanır. İç mekan standart olarak siyah renkte sunuluyor. Antrasit tavan kaplaması da otomobilin içinde biraz kasvetli görünmesine neden oluyor.

MINI JCW Paceman, Countryman ile aynı temeller kullanılarak üretilmiştir. Ancak tüm Paceman modelleri, aracı beş kapılı modelden 10 mm daha fazla alçaltan özel spor süspansiyona sahiptir. Hem Countryman hem de Paceman, Magna Steyr firması tarafından MINI için sözleşme kapsamında inşa edildi. JCW Paceman diğer MINI ve BMW ürünlerinde kullanılan BMW-PSA tarafından geliştirilmiş 1.6 litrelik motoru, şanzımanları ve BMW kaynaklı dört tekerlekten çekiş sistemini kullanıyor. Yine de iç kısımda bazı cızırtılı, sert plastikler var. Bu da otomobilin fiyatı göz önüne alındığında hayal kırıklığı yaratıyor.

İKİNCİ EL JCW İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here