2024 Mini Countryman Görüntülendi!

0
1743
2024 Mini Countryman

2024 Mini Countryman crossover, bu yıl beklenen tanıtımından önce Finlandiya’daki kış testleri sırasında bir kez daha karşımıza çıktı.

2024 Mini Countryman Görüntülendi!

Daha önce bildirildiği üzere yeni Countryman mevcut modelden daha büyük olacak. Bununla birlikte ilgili BMW X1’in de temelini oluşturan yeni FAAR platformunu temel alacak. Ayrıca Almanya, Leipzig’de Bimmer ile birlikte inşa edecek.

Daha önce gördüğümüz Mini Countryman prototiplerinden farklı. Mini Hatch ve Aceman prototipleri gibi sarı-siyah bir kamuflajla karşımıza çıktı.

Bu Countryman prototipinin diğer belirleyici unsurları var. Üretime hazır LED farlar ve arkada daha iyi ayırt edilebilen stop lambası imzasıdır.

Bu özel prototipin herhangi bir iç görüntüsünü yakalamamış olsa da, önceki bir prototipte bağımsız bir dijital gösterge paneli mevcut. Ayrıca baş üstü ekranı ve muazzam bir dairesel dokunmatik ekranlı bilgi-eğlence sistemi vardı.

Yeni nesil Countryman’deki aktarma organlarının mevcut nesil BMW X1 ile aynı olmasını bekliyoruz.

2024 Mini Countryman

Bir hafif hibrit benzinli, iki turbo dizel ve iki plug-in hibrit (PHEV) aktarma organları bulunmaktadır. iX1 biçiminde tamamen elektrikli bir model bile var.

Yeni nesil Mini Countryman’in bu aşamada hangi güç aktarma organlarını alacağı belli değil. Ancak Mini içten yanmalı motorlardan tamamen uzaklaşmaya hazırlanıyor.

İçten yanmalı motora sahip son yeni Mini modeli 2025’te piyasaya sürülecek. Bununla birlikte Mini, 2027’ye kadar satışlarının yüzde 50’sinin tamamen elektrikli olacağını söylüyor.

2030’a Gelindiğinde Her Bir Mini Elektrikli Olacak

Mini’nin önceki güncellemelerine dayanarak, yeni nesil model serisi aşağıdaki arabaları içermesi muhtemel.

  • Benzinli ve elektrikle çalışan klasik 3 Kapılı Hatch. Mevcut arabadan daha küçük olacak.
  • 3 Kapılı Hatch ve Countryman arasında Aceman elektrikli SUV.
  • Benzin ve elektrik gücüyle Audi Q3 ve Mercedes-Benz GLA’yı alt edecek şekilde büyüyen Countryman SUV.
  • Potansiyel olarak Vision Urbanaut konseptini temel alan, henüz tanıtılmamış bir segmentteki bir başka premium kompakt otomobil.
  • 2025’te çıkacak yeni bir Cabrio.

Mini Fiyat Listesi 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here