Sadece 1 Adet Üretilen Corvette ZL-1 Satışa Çıkıyor

0
1535
1 Adet Üretilen Corvette

Corvette koleksiyonlarının kesenin ağzını açacak. Çünkü sadece 1 adet üretilen Corvette ZL-1 açık arttırmada oldukça yüksek fiyata çıkacak! İşte araç hakkındaki tüm detaylar…

1 Adet Üretilen Corvette

General Motors 1953’ten beri 1,75 milyondan fazla Corvette üretti. Buna rağmen tüm Corvette’ler eşit değildir. RM Sotheby’nin yaklaşan Phoenix müzayedesinde sunduğu bu 1969 Chevrolet Corvette Stingray Convertible, diğerlerinden farklı. Bunun nedeni, bu üstü açılır, fiberglas gövdeli iki koltuklu aracın, ZL-1 olarak bilinen şaşırtıcı, tamamen alüminyum, 427 kübik inç (7,0 litre) büyük blok V-8 motoru içermesidir. Bu yarışa hazır motoru alan yalnızca iki Corvette halkla buluşmuştu.

İlk elektrikli Corvette’nin 2025 yılında gelecek olması da oldukça gündem olmuştu. Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. İlk Elektrikli Corvette 2025 Yılında Geliyor!

Bu konfigürasyon tamamen alüminyumdan oluşuyor. Ayrıca yaklaşık 100 librelik bir ağırlık tasarrufu sağlıyor. Bu, arabayı pistte çalıştırırken önemli bir performans artışı demek. ZL-1 motoru, 560 beygir gücüyle o ana kadarki en güçlü motordu. Bununla birlikte motorlardan yaklaşık 94 adet üretildi ve çoğu yarış takımlarına satıldı.

Aksesuarlar ve Performans Parçaları Getirdi

1 Adet Üretilen Corvette

ZL-1 paketi ayrıca radyo, ısıtıcı, klima, elektrikli camlar, hidrolik direksiyon ve fan örtüsü gibi lüksleri de içermiyordu. Bununla birlikte, bu özel arabaya aşırı ısınma endişeleri nedeniyle bir fan örtüsü takıldı. Ayrıca RPO ZL-1, ağır hizmet süspansiyon paketi, bir konum çekişli arka uç ve ağır hizmet stoperleri dahil olmak üzere bazı güzel performans parçaları da getirdi.

Açık Arttırmada 3.000.000 $ ‘a Ulaşması Muhtemel

Arabanın en son restorasyonu 2014 yılında Kevin Mackay ve Corvette Repair yaptı. 1969’dakinden daha iyi göründüğünü söyleyebiliriz. Bu arabanın tarihini, nadirliğini ve durumunu bir araya getirin ve yedi rakamlı tahmini fiyatı o kadar da şaşırtıcı değil. Bu, 30 yıl sonra ZL-1 ile çalışan bir Corvette’in halka satışa sunulduğu ilk sefer ve bu, tek iniş tropunun sunulduğu tek sefer oldu. Araba, 26 Ocak 2023 Perşembe günü RM Sotheby’s Arizona müzayedesi sırasında geçecek. Son olarak 1 Adet Üretilen Corvette Convertible’ın açık arttırmada 3.000.000 $’a kadar ulaşması muhtemel.

Chevy Corvette E-Ray İlk Kez Görüntülendi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here