İlk elektrikli Corvette 2025 yılında ortaya çıkacak. Corvette’in ilk elektrikli modeli bu yıl Nurburgring’de gösterdiği C8 Corvette modeline dayalı bir model olacak.

İlk Elektrikli Corvette Nasıl Olacak

Corvette’in bu elektrikli modeli daha önce duyurulan hibrit C8 Corvette E-Ray gibi dört tekerden çekişli iki elektrikli motora sahip hibrit bir model olacak. Bu ilk elektrikli Corvette tam anlamıyla bir Sedan olacak.

Firma bu nesilde mevcut ortadan motor mimarisini kullanmayacak. Bunun yerine farklı ve yeni bir mimari tercih edecek.

Daha önce Camaro’nun tamamen elektrikli sedan modelinin geleceğine dair iddialar vardı. Ancak bunlar iddiadan öteye gitmedi. Firma Camaro’nun elektrikli modelini piyasaya sürmeyecek. Bunun yerine 2025 yılında Corvette’in elektrikli sedan modelini piyasaya sürecek.

Firma bunun yanı sıra on yıl içinde Corvette’in elektrikli bir SUV modelini piyasaya süreceğini açıkladı.

Corvette’in bu elektrikli olacak bu modelinin rakibi ise tamamen elektrikli Porsche Taycan Sedan modeli olacak.

Corvette Hangi Teknolojiyi Barındıracak

Yeni nesil Corvette mevcut C8 Corvette modelinde de kullanılan Ultium teknolojisini kullanacak. Ayrıca Ultium teknolojisinin bu modelde birden fazla konfigürasyonu olacak.

Ultium teknolojisi sayesinde Corvette’in daha fazla güç sağlayacağı söyleniyor. İddialara göre bu teknoloji sayesinde araç 1000 beygir güce ulaşacak.

Corvette bunun yanı sıra Chevrolet Blazer ile aynı platformu kullanabilir.

Not: Resmi olarak Corvette’in elektrikli versiyonunun resimleri paylaşılmadığı için resimler mevcut Corvette modellerini içermektedir.

2. El Corvette Modellerine Bir Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here