Chevy Corvette E-Ray İlk Kez Görüntülendi

1
1730

Chevy Corvette E-Ray Yıl Sonuna Kadar Hazır Olacak!

Chevrolet, tarihteki ilk elektrikli Corvette olacak E-Ray üzerinde çalışmaya devam etmekte. Karbon fiber yapıya sahip araç koltuklar ve tamamen dijital bir gösterge paneli, çok işlevli bir direksiyon simidi ve kapı panelleri boyunca kırmızı vurgular araca çok gösterişli bir hava katmakta. Chevrolet, ön aksa standart Corvette’in LT2 V8 motorunu destekleyecek. Aynı zamanda iki elektrikli motoru entegre edecek. Bu sayede E-Ray, dört tekerlekten çekiş sistemiyle 600 beygir gücünden fazlasını üretebileceği düşünülmekte.

Aracın çift turbolu V8’li hibrit bir Corvette olacağı hakkında söylentiler de bulunmakta. Orta konsol üzerinde ve ana anahtarlarda demo arabalara özgü bazı kabloların yer aldığı belirtilmekte. Chevrolet’in yeni Corvette E-Ray için gelecek yıl ticari bir lansman düzenlenmesini onayladığını belirtmekte yarar var. Araç şu an da geliştirilme sürecinde tamamlanıyor.

e-ray

Chevy Corvette E-Ray: Chevrolet Tarihinde İlk

Chevrolet, tarihindeki ilk elektrikli Corvette üzerinde çalışırken Güney Avrupa’daki prototiplerini test etmekte. Üzerinde çalışılan prototip ise bir Corvette’de aranılan her şeyin vaadini sunmakta. Çift turbo V8 motorlu bir Corvette hakkında çok fazla farklı söylenti yer almakta fakat bunlar sadece birer spekülasyon. E-Ray isimli hibrit model 6.2 litrelik LT2 V8 motorunu bir elektrikli ünite ile birleştirerek toplam çıkış gücünü çok kuvvetli kılacaktır. Bu durum yeni modeli Z06′ dan daha güçlü yapacak. Yeni modelin Z06 ile benzerliği dikkatleri çekmişti. Aralarındaki tek farkın egzoz çıkışlarının köşelerde bulunmasıdır. Fakat Z06 modeli için çıkışların ortaya konumlandırıldığını bilmekteyiz. Bu detay sebebiyle aracın E-Ray ismi alacağı söylenmekte.

Ayrıca Chevy, yeni Corvette E-Ray adına ticari bir lansman fikrini hayata geçirmek istediği için muhtemelen aracın görünümünün tamamı yıl sonundan önce hazır olacaktır. Uzun süredir E-Ray için 2023 yılında tamamlanacağına dair beklentilerin olduğunu biliyoruz. Fiyat etiketinin ise 100.000 dolar gibi bir fiyat olacağı konuşuluyordu fakat şu an bu konu hakkında güncel bir fiyat aralığı mevcut değil. Chevy Corvette E-Ray için beklentiler oldukça fazla. Öyle ki gelecek yıl yapılması hedeflenen ticari lansman için yoğun bir bekleyiş var.

Arabam Kaç Para

1 YORUM

  1. Chevrolet Cruze kullanıcısıyım. Aracı aldığımda bakımdızdı. Bakımları yapılırken çoğu parça değişti. Parça sıkıntısı çekmeden Opel servislerinde rahat bi şekilde değişti.Aynı fiyatta olan hiçbir özelliği bulunmayan arabalara 10 basar.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here