Yerli Otomobil Togg İçin Trugo’dan Önemli Açıklama Geldi

0
1192
togg

Yerli otomobil Togg için şarj istasyonu markası olan Trugo’dan yeni haber geldi!

Trugo’nun resmi hesabı üzerinden yapılan paylaşımda Gemlik’te kurulan ilk TruGo şarj cihazlarının test süreci başlamıştır.

Yerli otomobil öncesi Togg adına çok önemli adımlardan biri olan elektrikli otomobil şarj ağı Trugo çalışmalara devam etmekte. Açıklamalara ek olarak birde video paylaşımında bulunulmuştur. Cihazın 25 dakikada yüzde 80 seviyesinde batarya doluluk oranı sağladığı görülmüştür. Buda her dakika başına 7.5 km menzil (300 km menzile sahip batarya paketi) anlamına gelmekte. Yerli otomobil Togg adına Trugo’dan gelen önemli haberin detaylarını sizler için derledik!

Yerli Otomobil Togg Trugo’dan Şarj Olacak!

81 ilin tamamı içerisinde kurulması planlanan Trugo, tüm elektrikli otomobil sahipleri tarafınca kullanılabilecektir. Yerli otomobil Togg tarafından paylaşılan bilgilerde ise 180 kWs üzeri kapasiteye sahip cihazlarla dolum yapılacaktır. Destek veren araçlar 25 dakika içerisinde yüzde 80’lik batarya doluluğuna erişecektir. Ayrıca 81 ilde 600’den fazla lokasyonu içerisine alması planlanıyor. Trafik yoğunluğuna bağlı olarak 25 ve 50 kilometre aralıklarla şarj noktalarının konumlandırılması hedeflenmekte. Kesintisiz bir kullanıcı deneyimi hedefleyen Trugo çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Togg’un Yeniliğe Yolculuk hedefinin çekirdeği olan doğuştan sürdürülebilir Gemlik Tesisi içerisinde seri üretim amaçlı çalışmalar son hızda devam etmekte. Şarj cihazları kesintisiz bir kullanıcı deneyimi tasarlamak üzerine test edilmeye başlanmıştır. Yerli otomobil Togg, Trugo markasıyla Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na yaptığı (EPDK) başvuru sonucu şarj ağı işletmeci lisansını almıştır. Öyle ki Togg 2023’e kadar en az 50 adet Trugo şarj istasyonu kurmayı planlamaktadır. Togg uzun süredir tesislerin inşası ve kurulumuyla ilgilenmekte. Hedeflerinde bir aksilik yaşamazsa seri üretim için 29 Ekim tarihini hedeflemekte. Bunun öncesinde ise Temmuz ayında başlatılan deneme üretimleri hızlandırılacaktır.

Diğer yandan da üretilen prototiplerin performans, çarpışma ve siber güvenlik testlerinden 5 yıldız alması adına Avrupa’ya gönderildiği bilinmekte. Her bir cihaz üzerinde 2 soket bulunması hedeflenmekte. Bu sebeple 2 bin soketle hizmet verecektir. Türkiye’deki tüm elektrikli araç kullanıcılarına açık olacağını tekrar belirtmekte fayda var. Şarj istasyonu yüzde yüz yenilenebilir enerji kaynağı sertifikalı hizmet sağlanacaktır. Son olarak Togg’un tesiste 2030 yılına kadar toplam 1 milyon adet akıllı cihaz üretim hedefi bulunmaktadır.

TRİNK SAT

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here