BMW’nin İ4 ve İX’i Geri Çağırdığı Öğrenildi

0
1145
BMW ARAÇLARINI GERİ ÇAĞIRIYOR

BMW İ4 ve İX’ i geri çağırıyor. Yangın riski olduğu için araçlar geri çağrılacak!

Alman otomobil üreticisi BMW, yeni İ4 ve İX modelleri için geri çağırma planladığını duyurmuştu. BMW İ4’e ek olarak İX’in xDrive50 ve İX M60 versiyonlarının da çağrılacağını bildirdi. Toplam olarak 83 elektrikli aracın bu durumdan etkilendiği söylenmekte.

BMW İ4 ve İX’i Yangın Riskinden Dolayı Geri Çağırıyor!

Yapılan detaylı açıklamalarda aracın pil takımı üzerinde üretim aşamasında bazı problemler gerçekleşmiştir. Şirket tarafından yapılan açıklamada katot plakalarının hasar gördüğü ortaya çıktı. Araçlarda hasar görmüş katot plakaları bulunursa ciddi bir yangın probleminin ortaya çıkacağı belirtilmiştir. Bu durum ciddi bir kazaya sebebiyet vererek can kaybı yaşanabilir. Öyle ki geçtiğimiz günlerde test edilen BMW İ3 yanmıştır.

Şirketin açıklamasına göre 22 Kasım 2021 ile 30 Temmuz 2022 arasında üretilen toplam 27 BMW İ4 ve 56 İX EV geri çağrılacaktır. Bu nedenle araçların bataryaları tesislerde ücretsiz bir şekilde değiştirilecektir. BMW, yaşanan bu problemlerden dolayı herhangi bir sorun yaşanmadığını da açıkladı. Fakat pil hücrelerinin Samsung SDI’ a ait olduğu da belirtilmiştir.

Böylelikle 19 Eylül’e kadar araç sahiplerine bildirim yollanması planlanıyor. Bildirim sonrası araç parçaları gelene kadar araç sahiplerine ikame araçlar verilmesi düşünülmekte. Bu tarz sorunlar birçok otomobil üreticisinin başına geliyor.

BMW açıklamasına göre İ4 ve İX araç sahiplerinden araçlarını kullanmamalarını hatırlatıyor. Ayrıca sürücülerin araçlarını dışarıya park etmelerini de istemekte. Tespit edilen arızaya yönelik olarak patlamaya ve alev almaya sebebiyet verebileceği belirtilmiştir. Söz konusu araçların, BMW’nin Porto Riko ve ABD’deki şubelerine satıldığı bilinmektedir.

Uzunca bir süredir batarya sorunları yaşayan Samsung, 2017’de de 2.5 milyon akıllı telefonun geri çağrılmasına neden olmuştur. Bu nedenle BMW, tüm bataryaları ücretsiz değiştirmeyi amaçlıyor. Yalnız araç sahipleri tüm bataryalar değiştirilene kadar bekleyecek. Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği Derneği’ne (NHTSA) yapılan bildiride, i4 eDrive40 ve i4 M50 modellerinin 2021-2022 versiyonlarının geri çağrılacağı bilgisi üzerine çalışmalara başlanmıştır.

Otomotiv pazarında etkili markalar arasında olan BMW, yaşanan bu olaylardan etkilenen sadece iki modeli (İ4, İX) olsa da bu durum ABD pazarında oldukça ses getiren bir olay olmuştur. Son yıllarda Toyota, Volkswagen gibi markalar çeşitli sebeplerle araçlarını geri çağırma kararı almışlardı. Böylece pilde yaşanan bu yangın ihtimallerine yönelik olarak elektrikli araç piyasasına ait satışlarda bir değişimin yaşanıp yaşanmayacağı merak konusu.

TRİNK SAT

Arabam Kaç Para

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here