Dünyanın En Pahalı 5 Motosikleti!

0
8586
Akıl Almaz fiyatlar

Hız tutkunlarının bir kısmı motosikletlere meraklıdır.  Motosikletlere meraklı olan tutkunlar her modelini yakından takip eder. Fakat pahalı motosikletleri takip etmek apayrı bir meseledir. Pahalı veya lüks motosiklet denildiğinde akıllara hep Ducati, BMW ve Harley Davison gibi markalar gelir. Bu listemizde bu markalardan bazıları bulunmakta. Ancak diğer markalar bir motosiklet markası bile değil. Bu yazımızda sizlerle birlikte dünyanın en pahalı 5 motosikletini inceleyeceğiz.

Dünyanın En Pahalı 5 Motosikleti: 1.Neiman Marcus Limited Edition Fighter

Dünyanın en pahalı motosikletiDünyanın en pahalı 5 motosikleti listesinin 1. sırasında Neiman Marcus Fighter bulunuyor. Bu motosiklet görenleri tasarımı ile hayrete düşürüyor. Bunun sebebi Karbon fiber, alüminyum ve titanyum gibi egzotik parçalar ile üretilmiş olmasıdır. Üstelik sınırlı sayıda üretilen bu model, oldukça özeldir. Bundan dolayı dünyanın en pahalı motosikletidir.

Bu motosikletin 305 km/s hıza ulaşılabileceği iddia ediliyor. İddiadan anlaşılacağı üzere Neiman Marcus Limited Edition Fighter’ı henüz o hızlarda süren kimse çıkmadı. Bu motosikletin performansı ve tasarımındaki özgünlük motor hayranlarını cezbediyor. Agresif tasarımı ile görenleri adeta büyülüyor. Maalesef ki Neiman Marcus Limited Edition Fighter’ın fiyatı da dudak uçuklatıyor. 110 bin dolardan açık artırmaya çıkan model inanılmaz bir fiyata alıcı buldu. Motosikletin açık artırma fiyatı 11 milyon dolar gibi bir fiyatı buldu.

Ecosse ES1 Spirit

Dünyanın En Pahalı 2.motosikletiListenin ikinci sırasında Ecosse ES1 Spirit bulunuyor. Bu motosiklet listedeki diğerler motosikletlerden farklı olarak daha spor bir görünüme sahip. Ayrıca motorda kullanılan akışkanlar, mekaniği açısından en verimli şekilde ilerleyebilmek için tasarlanmış durumda. Bu motosiklet Yalnızca 0.4’lük bir sürüklenme katsayısına sahip. Bundan dolayı Ecosse ES1 Spirit, diğer motosikletlere göre %40-%50 daha az sürükleniyor. Üstelik bu motosiklet 200 beygir güç üretilebilen 1 litrelik V4 motor bloğuna sahip. Ayrıca bu model, tasarımı ile dikkat çekiyor.

Dünyanın en pahalı 5 motosikleti listemizdeki Ecosse ES1 Spirit’te oldukça hafif. Bunun sebebi çok sayıda karbon fiber parçaya sahip olduğu için. Bu motor sadece 120 kilo. Üstelik bu motosiklet ton başına 1600 beygirden fazla güç üretiyor. Ayrıca bu değerle birlikte bir Bugatti Veyron’dan 3 kat daha fazla güçlü konuma geliyor. Özel üretim olan Ecosse ES1 Spirit’in fiyatı ise 3,5 milyon dolar.

Yamaha BMS Chopper

Altın Kaplamalı MotorListemizdeki sıradaki motorumuz Yamaha BMS Chopper. Bu motosiklet 1,7 litrelik bir motora sahiptir. Bunun yanında da tasarımı ile göz doldurmayı başarıyor. Tasarım yorumcuları bu modelin sadece bir motosikletin değil aynı zamanda bir sanat eseri olduğunu söylüyor. Bu motosikletin diğerlerinden farkı sadece koleksiyon için üretilmemiş olması. Aynı zamanda bu motosiklet sürmek için üretilmiştir. Yamaha BMS Chooper’ın bu kadar önemli ve pahalı olmasının sebebi tamamının 24 karat altın ile kaplı olmasıdır.

Dünyanın en pahalı 5 motosikleti arasında en iddialısı olarak gözüküyor. Bu modelin motor bloğundan tutunda jantlarına, deposundan çamurluğa neredeyse her yeri altın ile kaplıdır. Adeta bir sanat eseri niteliği taşıyan bu motosikletin fiyatının 3 milyon civarında olduğu tahmin ediliyor.

Harley Davidson Cosmic Starship

En Pahalı Harley Davidson ModeliGirişte söylediğimiz gibi pahalı motosiklet denilince akla Harley Davison geliyor. Harley Davidson tasarımı ile hep farklılık göstermiştir. Bu sefer Harley Davidson, Cosmic Starship modeli ile de bu durumu açıkça gösteriyor. Bu motosikleti özel yapan detaylardan biri bir ünlü tarafından boyanmış olmasıdır. Dünyaca ünlü sanatçı olan Jack Armstrong bu motoru kendi elleriyle boyamıştır. Bu yüzden Cosmic Starship modeli özel bir yapımdır. Yalnızca bir adet üretilen Cosmic Starship’in, tabloları bile 3 milyona satılıyor.

Dünyanın en pahalı motorları listesindeki  Harley Davidson Cosmic Starship, birçok ülke tarafından yakından takip ediliyor. Ayrıca çıktığı dönemde dünya basınında geniş yankı uyandırdı. Üstelik Harley Davidson Cosmic Starship fiyatı ile ilgili kesin bir şey söylemek zor olsa da ilk olarak 1 milyon dolardan satışa çıktığı haberleri var.

Dodge Tomahawk 

Araba motorlu motosikletİlk olarak 2003’te ismini duyduğumuz bu motosiklet dünyanın en pahalı 5 motosikleti arasında yer alıyor. Bu motosiklet ilk kez Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı’nda görücüye çıktı. Maalesef ki sokakta kullanılmasına izin verilmeyen yasal bir motosiklet olarak üretildi. İsminden anlaşıldığı gibi güçlü motorlar üreten Dodge firması bu motosikletinde Viper aracının motorunu kullanıyor. Aynı zamanda bu modelin tasarımı da oldukça sıra dışıdır.

Dediğimiz üzere bu motor Dodge Viper SRT10 motoruna sahip. Aynı zamanda V şeklindeki 10 silindire sahip olan Tomahawk, gücüyle etkilemeyi başarıyor. Tomahawk’ta bulunan bu motor bir arabaya göre bile oldukça güçlü. Üstelik bu motorun bir motosiklet modelinde bulunması adeta delilik gibi gözüküyor. Sadece performansıyla bile büyük ilgi toplamayı başaran motor, 500 beygir güç üretiyor. Tomahawk listedeki diğer modellerden hız konusunda da oldukça iddialı.

Dodge Tomahawk, 400 km/s sürate rahatlıkla erişebiliyor. Bu nedenle yalnızca koleksiyon olarak tutulabileceği belirtiliyor. Bu motosiklet maalesef ki sadece 9 adet bulunuyor. Bu yüzden fiyatı ise son satışlara göre 730 bin dolar civarında.

İkinci El Motosiklet Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here