TVR’den Elektrikli Sedan ve SUV Haberi Geldi!

0
704
tvr griffith

TVR’den Elektrikli Sedan ve SUV gündemi sarsacak önemli gelişmelerin haberi oldu!

2013’te les Edgar tarafından satın alınmıştır. TVR, zaman içerisinde gelişmeye devam etmekte. 2017 yılında Şirketin Gordon Murray ve Cosworth ortaklığı sayesinde V8 ile çalışan bir tasarım ortaya çıkarılmıştır. Şimdilerde spor otomobilin de elektrikli versiyonuyla üretime girdiği doğrulandı.

TVR’den Elektrikli Sedan ve SUV: TVR’nin Bu Hamlesi Çok Şaşırtacak!

İngiliz marka, spor otomobiller üreten bir marka olarak dünya çapında tanınan noktada bulunmakta. Ancak gelecekteki konumu 2024 itibariyle resmi aracın çıkışıyla değişecek. Bütün bu iddialar ise aracın resmi çıkışıyla desteklenecektir. Edgar ise bu konuda şöyle bir açıklama yapıyor; “Bu aşamada en önemlisi, Daniel’ın devreye girdiği bir elektrikli araç ailesiyle sürdürülebilir gelecek inşa etmek için  artık doğru yatırıma ve doğru rotaya sahip olmak. Buda bizim için bir 2024 lansmanı düzenlemek.” şeklinde konuşmuştur.

Daniel Layton, Ensorcia Grubu’nun başkanlığını yürütmekte. TVR ve Güney Amerika menşeili lityum madenciliği şirketi Ensorcia Metals, 2021 yılında, Nisan 2022’de onaylanması sonucu TVR EV spor aracının gelmesi adına anlaşmıştır. EV’den önce piyasaya sürülmesi beklenen TVR Griffith V8 spor otomobili, aynı Murray tasarımlı platformda yer alarak meraklılarıyla buluşacak. Griffith prototipi, arka tekerleklere altı vitesli manuel şanzıman aracılığıyla gönderiliyor. 498 beygir gücü üreten 5.0 litrelik Coyote motor özelliğiyle karşımıza çıkmıştır. EV versiyonunun da aynı platformu kullanacağı yönünde düşünceler var. Fakat aracın çıkışıyla ilgili herhangi bir zaman çizelgesi belirtilmemiştir.

(TVR Griffith)

TVR’den Elektrikli Sedan ve SUV çalışmaları günden güne devam ederken yeni çıkacak olan model haberleri gündemi fazlasıyla renklendirmiştir. Tüm otomobil üreticileri yeni modelleri için doğru yatırımı ve doğru planlamayı yapmış olmak istiyorlar. Böylelikle üzerinde çalışmalar yürüttükleri yeni tasarımları doğru bir strateji ile otomotiv pazarına dahil edebilme isteği başlıca hedefleri arasında yer alıyor.

TVR içinde durum şu an tam olarak bundan ibaret. Şimdilik asıl hedefin 2024’te planlanan lansman olduğu görülmekte. Bu lansman sayesinde TVR’nin geleceği de belirli bir rotaya sahip olmuş olacak. İngiliz marka, spor modelli otomobillerinin dünya çapındaki konumunu korumaya devam ediyor. Daha sonra da bu rotayı yeni modelleriyle şekillendirmeye devam edecek gibi duruyor.

Arabam Kaç Para

ARABAM GARAJ

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here