En Uzun Menzile Sahip Elektrikli Araçlar 2021

0
12761

2021’in En Uzun Menzile Sahip Elektrikli Araçlar

Elektrikli araçlar gün geçtikçe hayatımızda daha fazla yer ediyor. Daha çevre dostu ve güvenilir olan bu araçlar tasarruflu oluşları açısından da tüketicinin yüzünü güldürüyor. 2011 yılında Birleşik Krallık’ta yapılan bir araştırmaya göre bireysel araç kullanımı günlük ortalama 14 kilometre, ticari araç kullanımı ise günlük ortalama 40 kilometre civarında. Ayrıca yapılan başka bir araştırmaya göre ise Avrupa’da insanların %80’inden fazlası gün içerisinde 140 kilometreden daha az yol yapıyor. Ancak yine de insanlar elektrikli araç alırken ilk düşündükleri şey aracın menzili oluyor. Biz de bu yazımızda 2021 yılında satın alınabilecek en uzun menzile sahip elektrikli araçlar listesi hazırlamak istedik.

10Skoda Enyaq iV – 508 Kilometre

Volkswagen ID.3 ile aynı alt yapıyı taşıyan Skoda markalı SUV araç kendi klasmanında fiyat performans olarak göze çarpan araçlardan birisi. Sade bir tasarımla SUV araç pazarında riske girmeyen firma uzun menziliyle ön plana çıkıyor.

9Volkswagen ID.4 – 519 Kilometre

Volkswagen ID.3 Pro S ile aynı bataryaya sahip olan bu araç da 77kWh’lik pili kullanıyor. Bu aracın en önemli özelliği ise batarya dayanıklılığı diyebiliriz. Çünkü Volkswagen firması 150.000 kilometreden sonra bile bataryanın %70’inin korunacağını söylüyor. Ayrıca Volkswagen aracın daha büyük bataryaya sahip olan bir versiyonunun 2022 için tasarlandığını duyurdu.

8Volkswagen ID.3 Pro S – 540 Kilometre

Volkswagen’in bu yeni hatchback aracındaki 3 rakamı çok konuşulmuştu. Bir teoriye göre Beetle ve Golf’ün ardından tamamen yeni olan 3. araçlarının bu olmasından dolayı 3 rakamının kullanıldığı düşünülüyor. Her ne olursa olsun bu araç fütüristik tasarımıyla isminden daha çok basettireceğe benziyor.

7Tesla Model X Long Range Plus – 560 Kilometre

Bu araç bu listedeki ilk Tesla marka otomobil ancak sonuncusu olmayacağını siz de çoktan tahmin etmişsinizdir. Şirketin gelişmiş pil teknolojisi oyunun ne kadar ilerisinde olduğunu ve diğer markaların Tesla’yı yakabilmek için daha çok çalışması gerektiğini gösteriyor. Ayrıca bu aracın bir SUV olduğuna bakmayın. Elektrikli motorundan alınan tork sayesinde 0’dan 100’e Lamborghini Urus’tan daha hızlı çıkabilir.

6Tesla Model 3 Long Range – 580 Kilometre

Tesla’nın giriş seviyesindeki bu sedan aracının en uzun menzilli versiyonu hala bir çok aracın menzilinden uzun. Üstelik ilk modellerden olması yüzünden fiyatı da oldukça ucuz. Gelecek yıllarda tahtının sallanacağına şüphe yok ama bu araç Tesla şirketinin neden bu kadar büyütüldüğünün de bir göstergesi gibi aynı zamanda.

5Ford Mustang E Extended Range RWD – 595 Kilometre

Bir çok insan için Ford Mustang E yalnızca bir isim olarak Mustang. Çünkü yıllardır Mustang’lerin V8 motor homurtusuna alışmış insanlar için elektrikli ve sessiz bir Mustang bir Mustang değil. Ancak kim ne derse bu Ford mühendislerinin çabasının güzel bir ürünü, buna hiç şüphe yok.

4BMW i4 – 600 Kilometre

BMW markasının saf elektrikli motor çalışmalarının son ürününü paylaşan iki araçtan birisi BMW i4. Bu motorun coupe kasaya sahip aracı klasik BMW çizgileriyle modern çizgilerin güzel bir harmanı adeta.

3BMW iX – 600 Kilometre

BMW markasının saf elektrikli motor çalışmalarının son ürünü olan diğer araç BMW iX. Tasarımındaki ön ızgarası ve iç dizaynı bazı kişilerin hoşuna gitmemiş olsa da özellikle iç dizaynındaki fütüristtik dokunuşlar BMW markasının ne yönde ilerlemek istediğinin bir göstergesi gibi.

 

2Tesla Model S Long Range Plus – 650 Kilometre

Hala tahtı sallanamamış bir model daha. Halihazırda satın alınabilen bu araç Tesla’nın batarya konusunda rakiplerine ne kadar fark attığını gözler önüne seriyor.

1Tesla Model S Plaid – 835 Kilometre

En güçlü, en hızlı ve en uzun menzile sahip olan Tesla Model S Plaid’in 2021’in 2. yarısından itibaren satışa çıkacağı duyuruldu. 0’dan 100’e 2 saniyenin altında çıkabilen Tesla Model S Plaid’in bu erken çıkışının sebebi belki de kendisinden sonra gelecek olan ve kendi tahtını sallayacak olan Lucid Air gelmeden önce pazara hakim olmak isteğinden kaynaklanıyor olabilir. Yine de listedeki araçlara bakınca Tesla firması gelecekte de adından daha çok söz ettireceğe benziyor.

İkinci El Elektrikli Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here