Bentley Mulliner Batur Coupe Tanıtıldı

0
1325
Mulliner Batur

Bentley Mulliner Batur, Monterey Otomobil Haftası kapsamında tanıtıldı. İngiliz lüks araç üreticisi Bentley, ikonik W12 motoruna veda edip elektrikli araç dünyasına girmeye hazırlanıyor. Fakat bu atılımdan önce şirket, yöneldikleri yeni tasarım dilini gösteren otomobili Mulliner Batur’un örtüsünü kaldırdı. Araç 18 ayar altın kaplamalı 3D baskılı bileşenlere sahip olacak. Ayrıca bu özel araçtan sadece 18 adet piyasaya çıkacak. Detayları siz değerli okuyucularımız için derledik.

Bentley Mulliner Batur, Continental GT’yi Temel Alıyor

Bentley Mulliner Batur herhangi bir Bentley’den oldukça farklı görünüme sahip olsa da, Continental GT’yi temel alıyor. Ancak aracın özellikle ön tarafında büyük değişikler mevcut. Araç, büyük bir ızgaraya sahip fakat çift bölmeli far tasarımı keskin bir gözyaşı şekliyle değişmiş. Ayrıca araç yeni tasarım ön cephesi ile kaslı bir estetik taşıyor. Diğer yandan ise Bentley Mulliner Batur sahip olduğu 22 inçlik jantları sayesinde oldukça şık bir coupe görünümüne sahip. Otomobilin arkaya dönük tasarımında da Continental GT’ye kıyasla daha doğal bir şekilde akan çizgiler mevcut. Aracın kapı aynaları dışında çoğu bölümü, şirketin yeni tasarım dilini yansıtıyor.

Kabin içi tasarımda ise Bentley Mulliner Batur, Continental GT’ye benziyor. Özellikle kabin düzeni GT ile oldukça benzer. Fakat her ne kadar düzen benzer olsa da Mulliner, 3D baskılı 18K altın havalandırma düğmeleri de dahil olmak üzere sonsuz renk ve malzeme kombinasyonuna sahip. Bu sayede şirket kişiselleştirme seçeneğini alıcılara bırakıyor ve kabini nadir bileşenler ile süslüyor. Ayrıca modelde, şirketin karbon fibere sürdürülebilir bir alternatif olduğunu iddia ettiği doğal bir kompozit mevcut. Aracın gösterge paneli ise W12’den yayılan ses dalgasını temsilen lazerle işlenik bir ayrıntıya sahip.

Bugüne Kadar Üretilen En Güçlü Bentley

Bentley Mulliner Batur modelinin uzun kaputunun altında, ikonik 6.0 litrelik W12 yatıyor. Buradaki W12 ise 729hp ve 1000Nm torka sahip. Bu da modeli bugüne kadarki en güçlü Bentley haline getirdi. Ayrıca model 8 vitesli çift kavramalı şanzımanla eşleştirilmiş olarak geliyor. Diğer yandan ise araç, havalı yaylar, ayarlanabilir amortisörler ve 48 voltluk bir elektromekanik devrilme önleme sistemi ile dört tekerlekten direksiyon ve elektrikle çalışan tork ağırlıklı bir arka diferansiyele sahip olacak. Buna ek olarak ise aracın 3D baskılı kaplamalarla tamamen titanyumdan bir spor egzoz sistemi de mevcut.

Aracın etiket fiyatı ise 2 milyon dolar olacak. Ayrıca aracın teslimatları 2023 yılının başlarında başlayacak.

Satılık Tüm Bentley Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here