Bentley  Motors 2020 Yılında satış rekoru kırmayı başardı

Bentley Motors 2020 satış verilerini açıkladı. Şirket, 2020’de 2019’a göre yüzde iki artışla toplam 11.206 satış belirtiyor.

Bentley’in üretimi Mart ayından itibaren yedi hafta süreyle durduruldu. Bundan sonra sosyal mesafe önlemleri uygulamaya konulduğu için dokuz hafta daha yüzde 50 çıktıyla devam etti. Sonuç olarak üretim tesisinin kapsamlı bir yeniden tasarımı; Bentley’in bu küresel talebi karşılamasına ve paralel olarak sosyal mesafe protokollerini günümüze ve sonrasına kadar sürdürmesine olanak sağladı.

Amerika kıtası Bentley’nin bir numaralı bölgesi olarak kaldı, ancak Çin’deki güçlü performans yüzde 48’lik bir artış kaydetti.

bentley motors 2020

“Yolculuğumuza Hızla Devam Ediyoruz”

Bentley Motors Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Adrian Hallmark, küresel satış sonuçlarıyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Pandemi başlamadan önce daha fazla satış beklemiş olsak da, yılın büyük bir bölümünde dünya genelindeki kısıtlamaların düzeyini düşündüğünüzde, rekor bir satış performansı elde etmek potansiyelimizin güçlü bir ölçüsüdür.”

“Önümüzdeki yıla baktığımızda pek çok belirsizlik olduğu için temkinli bir iyimserlik sergiliyoruz. Belirsiz olmayan bir şey, Bentayga Hybrid’in piyasaya sürülmesinde olan ilerleme taahhüdümüzdür. Bu, Beyond100 stratejik yolumuza ve 2030 yılına kadar tamamen elektrikli bir otomobil şirketi olma yolunda hızlandırılmış yolculuğumuza devam ederken bu yıl piyasaya süreceğimiz dokuz yeni modelden biri. ”

Şirketin devam eden başarısının anahtarı, bir dizi heyecan verici yeni modelin piyasaya sürülmesinin yanı sıra diğer popüler modellerin dünya çapında daha fazla bulunabilirliğiydi. Özellikle, tamamen yeni Flying Spur uluslararası olarak lanse edildi ve hem müşterilerden hem de medyadan olağanüstü bir karşılama aldı.

Bu talep, yüksek performanslı bir V8 motor türevinin piyasaya sürülmesiyle Ekim ayında daha da artırıldı.

bentley motors 2020

Satış Verileri

Bentley Continental GT (yüzde 24) ve GT Convertible (yüzde 15) birlikte toplam satışların yüzde 39’unu oluşturarak yılı Bentley’in bir numaralı serisi olarak tamamladı. Bununla birlikte, önceki nesil modelin tükenmesine ve COVID-19 salgını nedeniyle yepyeni Bentayga’nın pazara girişindeki gecikmelere rağmen, SUV, hala en çok satan tek modeldi. Toplam satışların yüzde 37’sini oluşturdu.

Amerika bölgesi rakamları, bölgeyi Bentley’nin bir numaralı pazarı olarak konumlandırdı. Bu güçlü performans, Flying Spur’un piyasaya sürülmesi ve Continental GT ve GT Convertible lüks Grand Tourer’ın tam bir yıllık satışıyla desteklendi.

Avrupa, 2019’da 2.670’e otomobil teslimatı ile yılı tamamladı, tamamen yeni Bentayga’nın pazara giriş gecikmeleri nedeniyle etkilenen bölgeyle birlikte yüzde bir düşüş oldu.

Bentley’in Birleşik Krallık’taki iç pazarı, istikrarlı güçlü performansını sürdürdü. Bu, bir önceki yıla göre yüzde bir düşüş anlamına geldi.

Son olarak, Asya Pasifik bölgesi, 2019’da satılan 1.139’a karşı 1.203 otomobil teslim ederek yüzde altı artış bildirdi.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here