Toyota bZ3, tamamen elektrikli otomobil ailesinin giriş seviyesi modeli olacak.

Toyota, elektrikli araç dünyasına bir süre önce Bz4X modeli ile katılmıştır. Japon otomobil üreticisi Bz4X modelini tanıtırken yakın gelecekte bütün otomobil ailesinin elektrikli otomobillerden oluşacağını da belirtmiştir. Şirketin elektrikli otomobil ailesine yeni bir üye katılacak. Bu içeriğimizde Toyota’nın yeni modeli bZ3’ten bahsedeceğiz.

Toyota bZ3 Modeli 2023’te Tanıtılacak!

Henüz resmi olarak tanıtılmasa bile Toyota bZ3 modeli, Bz4X modeli ile benzer özellikleri bünyesinde barındıracaktır. Yüksek ihtimalle Toyota’nın gizlemekten sakınmayacağı türde bir sedan otomobil. Otomobilin e-TNGA platformundan üretileceği düşünülmektedir. Diğer bir düşünce ise otomobilin iki varyasyonuyla gelecek olması. Arkadan itiş ve dört tekerlekten çekiş gibi. bZ3 modeli Çin pazarında 184 ve 245 beygirlik iki farklı varyasyona sahip elektrik motoruyla sunulacaktır. Elektrikli modelin 2.880 milimetre dingil mesafesinde ve toplamda 4.72 metrelik bir uzunluğa sahip olduğunu da belirtmekte yarar var.

toyota bz3

184 beygirlik versiyonun ağırlığı 1.710 kilogram iken, daha güçlü versiyon olan 245 beygirlik versiyonun ağırlığı ise 1.835 kilogram olarak belirtilmektedir. Toyota’nın yeni modeli bZ3 önümüzdeki yıl yüksek ihtimalle ilk olarak Avrupa’da tanıtılacaktır. Otomobilin iç mekanının da Bz4X modeliyle benzer özelliklere sahip olacağı düşünülmektedir.

Japon otomobil üreticisi Toyota, yeni EV modelleri üzerinde çalışıyor. Bunlardan biri olan Toyota bZ3 modeli de tanıtıma hazırlanırken Çin’de görüntüleri sızdırılmıştır. Ülkemizde Hybrid araba modellerini alıştıran Toyota, EV modellerine de ayrı bir özen göstermektedir. Tasarım dilini Bz4X ile paylaşacağı düşünülmekte aynı zamanda uzun süre boyunca bu tasarım modelinin kullanılacağı anlaşılmakta. Otomobilde çok fazla cam kullanılarak daha havadar bir görünüm elde etmesi için çalışmalar yapılacağı söylenmektedir. Fakat bu durum sıcak iklimlerde çok fazla ısı anlamına da gelmektedir. Havadar ve ferah bir görünüm kazandırılması planlanırken bu açıdan da sıkıntılar oluşturabilecektir.

Ayrıca Toyota önümüzdeki 10 yıl içerisinde 30 yeni elektrikli otomobil üretmek istemektedir. Bunun için neredeyse 70 milyar dolarlık bir Ar- Ge yatırımı yapmıştır. Son olarak Japon otomobil üreticisi, 2035 yılına kadar sıfır karbon emisyon oranına erişmeyi hedeflemektedir.

Bu konu hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

İkinci El Toyota Araç İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here