2023 Toyota Sienta Tanıtıldı!

0
1642
Yeni Toyota Sienta

2023 Toyota Sienta geliştirilmiş özellikleri ve daha modern tasarımıyla Japonya’da tanıtıldı. Şimdi Sienta’nın özelliklerine ve tasarımına yakından bakalım.

Toyota Sienta Özellikleri

2023 Toyota Sienta’da 1.5 litre Dynamic Force benzinli motor bulunuyor. Aynı zamanda aynı motorda bir veya iki elektrik motoruyla ve küçük lityum iyon batarya ile desteklenen hibrit seçeneği de bulunuyor. Araç, önden veya dört tekerlekten (E-Four) çekişli olarak satın alınabiliyor. Ayrıca araçta 10 ileri Direct Shift CVT görev yapıyor. Modelde geliştirilen özelliklerden bazıları şu şekilde;

  • Yol tutuş özelliği,
  • Standart sürücü asistan sistemleri,
  • Yarı otonom park hizmeti sunan Gelişmiş Park,
  • Ön-arka kameralar ile yolu kaydetme özelliği.

Yeni Toyota Sienta

Toyota Sienta Tasarımı 

Sienta, 4300 mm uzunluğa, 1695 mm genişliğe ve 1670 mm yüksekliğe sahiptir. Uzunluğu ve yüksekliği artmış fakat aks mesafesi değişmemiş ve 2750 mm’lik aks mesafesini korumaktadır. Üçüncü nesli ile gelen Toyota Sienta, yeni neslinde daha sade bir görünüme sahip. Ön bölüme baktığımızda LED’ler ile çevrili farlar siyah bir parça ile logoya bağlanmış. Alt bölüme baktığımız zaman siyah bir panelle bölünmüş panjuru görüyoruz. Yani araç sade bir tasarıma sahip. Ayrıca kapıların aksine tekerleklerin hem önünde hem arkasında kullanılan siyah plastik detaylar dikkat çekiyor. Aynı zamanda 2023 Sienta’da sürgülü kapı özelliği devam ediyor. Önceki nesillere göre arka bölüm düz ve modern bir tasarıma sahip. Ek olarak arka kısımda C şekli oluşturan stoplar dikkat çekiyor.

Yeni Toyota Sienta iç tasarımİç tasarımına baktığımız zaman koltukların aksine konsol ve kapı içlerinde de kumaş kaplamalar yer alıyor. Direksiyon simidinin arkasında opsiyonel olarak sunulan dijital gösterge paneli bulunuyor. Ayrıca orta kısımda 10.2 inçlik dokunmatik multimedya ekranı yer almaktadır. Araçta birçok pratik çözümler bulunuyor. Bunlar, USB girişleri, bardaklıklar, cep telefonu gibi pek çok kısma sahiptir. Sienta’da üç sıra koltuk düzeni bulunuyor. Aynı zamanda ikinci sırada yer alan koltuklarda daha fazla bacak ve baş mesafesi sunuluyor.

2023 Sienta Fiyatı

Şimdilik Toyota Sienta sadece Japonya’da siparişe açıldı. Fiyatı ise 1.950.000 Yen (257 bin TL) ile 3.108.000 Yen (410 bin TL) arasında değişiklik göstermektedir.

Sıfır km Toyota Modelleri ve Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here