2023 BMW 3 Serisi Türkiye’de!

0
4854
2023 BMW 3.20i

2023 BMW 3 serisi sonunda Türkiye’de. Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu BMW’nin yenilenmiş 3 ve X1 serileri Türkiye pazarına giriş yaptı. Dünya’da en çok satılan BMW serilerinden olan 3 serisi, Kuzey Ege’de Kazdağları ve Yeşilyurt Köyü’nü kapsayan bir rotada tanıtımını gerçekleştirdi. Diğer yandan tanıtımda büyük bir sürpriz de gerçekleşti. Yeni BMW 3 serisinin station wagonu Touring, katılımcılar tarafından yakından incelenmek üzere sahneye çıktı. Detayları siz değerli okuyucularımız için derledik.

Yeni Seriye İlgi Çok Büyük

2023 BMW 3 serisi, diğer 3 serileri gibi ülkemizde büyük bir ilgiyle karşılandı. Seri, Ağustos ayından itibaren açılan ön siparişlerden bugüne kadar yoğun bir ilgi gördü. Yeni BMW 3 serisinin 1 milyon 745 bin 700 TL‘den başlayan fiyatları ile bayilerdeki yerini aldığını söyleyelim. Fakat bu fiyatlar kullanıcıları caydırmaya yetmedi.

Yeni BMW 3 Serisi - 3.20i

2023 BMW 3 Serisi, 0-100 Arası 8 Saniye

Şimdi ise yeni BMW 3 serisinin teknik ve görsel donanımlarına gelelim. Öncelikle yeni BMW 3 serisi, Head-Up Display, Stop&Go Fonksiyonlu Aktif Cruise Control ve anahtarsız giriş gibi standart özelliklerini korumaya devam etmekte. Serinin yeni sedanı ise yine en gözde model olacak gibi gözüküyor. Yeni 3.20i Sedan, 1.6 litrelik, 4 silindirli, turbo beslemeli motor ve M Sport Tasarım paketiyle görücüye çıktı. Bu motor ise totalde 170 beygir güç ve 250 Nm tork üretmekte. Ayrıca arkadan çekişli olan model, 8 ileri tam otomatik şanzımana sahip. Yeni BMW 320i sedanın 0-100’ü ise sadece 8.1 saniye. Ortalama yakıt tüketimine bakacak olursak ise model 100 km’de 7.3 – 8.2 lt yakıt tüketimine sahip.

2023 BMW 3 Serisi iç mekan

Geleneksel Duruş Devam Ediyor

2023 BMW 3 serisi de 3.20i sedan modelinde bazı temel şeyleri korumakta. Diğer modellerde de olduğu gibi bu sedan modelinde de ızgara tasarımlarında bir değişiklik mevcut değil. Fakat bazı ufak değişiklikler ile bu krom ızgara yeniden yorumlanmış diyebiliriz. Ayrıca modelin rüzgar direnci de yeni hava perdeleri ile oldukça iyileşmiş. Arka tarafta ise yine M Sport tasarımı ile modelin kaslı ve şık duruşu devam etmekte. İç mekanda ise kavisli bir ekran göze çarpıyor. Bu, 12.3 inç boyutunda Bilgi Ekranı ve 14.9 inç boyutunda Kontrol Ekranıyla, D Premium segmentinde sunulan en büyük ekran olmakta. Ayrıca vites kolunda da değişiklik mevcut. Normal vites kolunun yerini minimalist vites seçici almış. Fakat bu kullanıcılar tarafından beğenilen özelliklerden birisi mi bunu bilemiyoruz. Ayrıca model BMW Intelligent Personal Assistant sistemi ile de destekleniyor. İşte bu sevilecek özelliklerden birisi olarak sayılabilir.

Satılık Tüm BMW Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here