Popüler Otomobil Markalarının En Hızlıları

1
1804

Hızlı, güçlü ve atik bir otomobile sahip olmak herkesin hayalidir. Ancak ekonomik kaygılar bu hayallerin önüne perdeler çekebilir. Kullanıcılar kendileri için en uygun olanı yani ekonomik koşullar çerçevesinde en iyi performansı almayı hedeflerler. Ancak bazen sahip oldukları araç yerine neler alabilirdim diye şöyle bir dönüp bakabilirler. Süper otomobiller ve hiper otomobiller bir kenarda dursun, bu yazımızda bildiğimiz popüler otomobil markalarının en hızlıları nelermiş onlara göz atalım. Yollarda görebildiğimiz türden otomobilleri ele alacağımızı özellikle belirtelim. Sadece pistte yaşamak bize göre değil. Listeye almadıklarımız darılmasın, serinin ikinci yazısı onlar için olacak. İşte popüler otomobil markalarının en hızlıları!

Honda

otomobil markalarının en hızlıları

Japon otomobil devi Honda’nın en hızlı otomobili yıllar sonra yeniden ürettiği NSX. Maksimum 305 km/saat hıza ulaşabilen bu otomobil markanın amiral gemisi. Elbette günlük kullanım bir otomobil değil ve biz yazının başında spor otomobilleri bir kenara bırakalım demiştik. O nedenle en güçlü ikinci Honda’yı buraya dahil edebiliriz, o da sevgili Civic Type-R! Maksimum 271 km/saat hıza ulaşabiliyor. Muhteşem bir önden çekişli.

Volkswagen

otomobil markalarının en hızlıları

Ülkemizde çok satan araçlar listesinde ilk sıralarda yer alan Volkswagen’i en hızlılar listesinde sırtlayan otomobil Golf GTI TCR oluyor. Fabrika çıkışlı sınırlandırılmış maksimum hıza sahip olan otomobil bu sınırların ötesine geçtiğinde 263 km/saat hıza ulaşabiliyor.

Ford

otomobil markalarının en hızlıları

Ford GT elbette markanın en hızlısı ancak bu listeye ait değil. Bizim bu listede yer verdiğimiz otomobil de gelenekleri olan bir Ford. Mustang Shelby GT500! Zincirlere vurulmuş öfkeli bir otomobili andıran ön panjur yapısı esasen maksimum hızının 290 km/saat ile sınırlandırılmasının bir yansıması.

Fiat

otomobil markalarının en hızlıları

Ekonomik araçları ile nam salan bir marka olan Fiat, performans konusunda da bu önceliği korumuş gibi görünüyor. Markanın en hızlısı olan Fiat 500 Abarth 212 km/saat maksimum hıza sahip.

Toyota

otomobil markalarının en hızlıları

Elbette Yeni Supra! 250 km/saat sınırlandırılmış maksimum hıza sahip olan otomobilin daha fazlasını başaracak kapasitede olduğunu biraz araştırma yaparak anlayabilirsiniz.

Renault

Bir dönem dünyanın en hızlı arabasını da üreten Renault, bu listeye Megane RS Trophy ile dahil oluyor. 260 km/saat maksimum hıza ulaşabilen Megane, şık çizgilerini performans ile buluşturunca bildiklerinizin çok ötesinde bir Renault olmuş.

Audi

RS serisi akıllara geldi ilk olarak değil mi? Aslında pek yanlış sayılmaz. En hızlı Audi, R8 V10 Performance. Maksimum 324 km/saat hıza ulaşabiliyor.

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here