Otokoç ve Birmot Birleşiyor!

0
1754
Otokoç ve Birmot birleşiyor

Güçlerini tek bir marka altında birleştiren Otokoç ve Birmot, tüm faaliyetlerine Otokoç olarak devam edecek.

Şirket, Türkiye otomotiv pazarından yüzde 8’in üzerinde paya sahip. Ayrıca araç kiralama ve araç paylaşımı alanlarında da hizmet vermekteler. Otokoç Otomotiv, dokuz ülkede yaklaşık 400 noktaya ulaşmış seviyede. Öyle ki Türkiye dışında Yunanistan, Macaristan, Ukrayna, Kuzey Kıbrıs, Kuzey Irak, Azerbaycan, Kazakistan ve Gürcistan’da araç kiralama hizmeti veriyor. Ayrıca Otokoç Otomotiv, Avis Budget Group’un Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesindeki en büyük yatırım ortaklarından biri.

Otokoç ve Birmot Birleşiyor!

Otokoç Genel Müdür Yardımcısı Açıklama Yaptı!

Otokoç otomotiv

Markanın Perakende Genel Müdür Yardımcısı Uğur Güven açıklama yaptı. Açıklamasında Otokoç Otomotiv’in bu birleşme ile daha güçlü olacağını belirtti. Ayrıca, ‘Türkiye mobilite sektöründeki liderliğimizi daha da pekiştireceğimize ve otomotiv perakende sektörünün daha da güçleneceğine yürekten inanıyorum’ ifadelerini kullandı.

Aynı zamanda Türkiye ve dünyanın önde gelen markaları tek bir isim altında toplanmış oldu. Bu markalar Alfa Romeo, Fiat, Ford, Ford Trucks, Jeep, Maserati ve Volvo.

Otokoç ve Birmot birleşmesi kapsamında olan markaları genel olarak inceleyelim..

Alfa Romeo 

Alfa Romeo

Marka, 1910 yılında İtalya’nın Milano şehrinde kurulmuştur. Ve Milano’lu aristokrat bir aile tarafından kurulan otomobil üreticisidir. Alfa Romeo özellikle 1960’lı yıllarda Avrupa’da ünlü bir marka haline gelmiştir. Aynı zamanda 1986 yılında Fiat’a katılmıştır. Ve Fiat tarafında yönetilmektedir. Alfa Romeo, ürettiği spor model otomobillerle dikkat çekiyor. Ayrıca ilk zamanlar kamyon, minibüs ve troleybüs gibi çeşitli vasıtaları üretmiştir. Ancak daha sonra yalnızca binek otomobil üretmeye karar vermiştir.

Fiat

Fiat logo

Marka, 11 Temmuz 1899’da Giovanni Agnelli Tarafından Torino’da kurulmuştur. Ayrıca ismini ‘Fabbrica Italiana Automobili’ Torino kelimelerinin baş harflerinden almaktadır. Bünyesinde Lancia, Alfa Romeo, Maserati, Chrysler, Dodge, Jeep, Yamaha Motor Company, Iveco gibi markalar bulunmaktadır. Yani bu markaların sahibi demek yanlış olmaz. Ayrıca dünyanın en büyük otomobil ve endüstriyel grupları arasında yer almaktadır.

Ford

Marka, Henry Ford tarafından Highland Park, Michigan, ABD’de 16 Haziran 1903 tarihinde kurulmuştur. Ancak şu anda merkezi Dearborn, Michigan’da bulunmaktadır.

Ford, Michigan’da dünyada ilk otomobil üretimi yapan otomotiv sektörü liderlerindendir. Ayrıca 6 kıtada 200 pazarda araç üretip dağıtmaktadır. Aynı zamanda dünya genelinde yaklaşık olarak187.000 çalışana sahiptir. Markanın ana ve bağlı otomotiv markalara sahiptir. Bunlar, Aston Martin, Ford, Lincoln ve Mercury’dir.

Ford yüksek miktarda üretime geçerek endüstrinin de genel anlamda gelişmesinde büyük pay sahibidir.

Ford Trucks

Eskişehir Fabrikası’nda yerli motor ve kamyon üretmek amacıyla 1979 yılında temeli atıldı. Ancak üretim 1982 yılında başladı. Fabrikanın resmi açılış tarihi ise 7 Temmuz 1986. Aynı zamanda,1985 yılından itibaren Dovertech motorlu Cargo serisi kamyonları üretmeye başladı. Ve Cargo 1812 modeli, 1985-1998 yılları arasında üretime girdi. Ayrıca 2003 yılında H298 serisi Cargo kamyonları üretime girdi. Ve %100 Türk iş gücüyle yüzde %100 yerli üretilen Ecotorq motor üretimi başladı. 2012 yılında yurtiçi ve uluslararası taşımacılık yapan müşterilerin beklentilerini karşılamak için Ford Cargo 1846T Çekici üretildi.

2013 yılında JMC Heavy Duty Vehicle Co. Limited Şirketi ile bir anlaşmaya imza attılar. Yüzde yüz Ford mühendisliği ile geliştirilen ve üretilen Yeni Nesil 9lt ve 13lt Ecotorq motor 2016 yılında piyasaya girdi. Ayrıca Yeni Nesil Ecotorq motorların yatırım değeri 100 milyon dolardan fazla.

Jeep

Jeep ilk versiyon

Arazi aracı denildiğinde akıllara ilk gelen isim Jeep’dir. Markanın başarılı tarihi, Amerikan ordusunun böyle bir araca ihtiyaç duymasından kaynaklanıyor. Yetkililer, zorlu arazi şartlarında daha hızlı hareket edebilmek için bir araç tasarlamalarını ister. Sonuç olarak bir yarışma düzenlenir. Ve yarışmanın sonucunda bugün herkes tarafından sevilen Jeep modelinin ilk versiyonu ortaya çıkar.

Jeep askeri bir araç olarak bilinse de, bağlı olduğu Chrysler tarafından halka sunulur. Öyle ki bu durum model için bir dönüm noktası oluşturur. Çünkü diğer modellerden çok daha güçlü olan bu araç, kısa sürede oldukça popüler olur. Günümüzde piyasada bulunan oldukça lüks modelleriyle off road tutkunları da dahil birçok kişinin hayali haline geldi.

Maserati

Marka, spor ve yarış arabaları üreten ünlü bir İtalyan otomotiv şirketidir. 1914 tarihinde Bologna da kurulmuştur. Ferrari ile ortak olan Maserati firması maddi sıkıntılardan dolayı kapanmıştır. Sonradan Fiat tarafından 1993 senesinde satın alınmıştır. Böylece yeniden üretime geçmiştir. Bu sayede lüks otomobil şirketleri arasına yeniden katılmıştır. Son olarak 1968 ile 1975 tarihleri arasında Citroen tarafından satın alınmıştır.

Volvo

Marka, 25 Temmuz 1924 tarihinde İsveç’te kurulmuştur. Kurucuları ise Assar Gabrielsson ve Gustav Larsson’dur. Volvo, yüksek teknolojiye sahip araçlarıyla dünyanın en sağlam otomobillerini üretmektedir. Firma, “Yaşam için Volvo” sloganıyla yola çıkmıştır. Ayrıca,2010 yılından itibaren Çinli Gelly firmasıyla üretime devam etmektedir.

Sıfır KM Araç Fiyat Listesi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here