Volvo The Iron Knight; Volvo Trucks’ın özel yapım demir şövalyesi dünya hız rekorlarını kırmaya hazır. Ayrıca Volvo bekleneni ve daha fazlasını ortaya koydu.

Demir Şövalye, Volvo Trucks’taki teknisyenler, mühendisler ve tasarımcılar arasındaki benzersiz işbirliğinin bir sonucudur. Motor ve seri üretim I-Shift Dual Clutch şanzıman haricinde, kamyon tamamen özel yapımdır. 2400 beygir gücündeki kamyon, yeni uluslararası hız rekorları kırmaya çalışacak. Ayrıca izlemek isterseniz modelin rekor koşuları Volvo Trucks YouTube kanalında mevcut.

Volvo The Iron Knight; Volvo Trucks'ın Demir Şövalyesi

Teknik zekaya sahip olanlar için zorlu bir meydan okuma ve rüya gibi bir proje. The Iron Knight’ın arkasındaki ekip, özel olarak yapılmış kamyonu tasarlama görevini böyle tanımlıyor. Güç aktarma sistemi, yolda giden bir Volvo FH’da bulunan üniteyle aynı üniteyi temel alıyor. Ancak Volvo motorda maksimum güç üretmek için tüm sınırlarına kadar zorlama yaptı. Volvo Trucks Başkanı ve CEO’su Claes Nilsson, “Demir Şövalye, Volvo Trucks’ın yetkinliğini ve yenilikçi gücünü sergilemenin mükemmel bir yolu. Aynı zamanda amacımız, teknik ve tasarım çözümlerine yeni bakış açıları kazandırmaktı” dedi. Nilsson ayrıca, “Niyet, bunlardan bazılarını seri üretilen kamyonlarımıza aktarmak” diyor.

Volvo The Iron Knight

Rekor kıran motor, 2400 hp ve 6000 Nm tork üreten, su soğutmalı intercooler ve dört turboşarjlı. Motor ortaya monte bir şekilde ve önemli ölçüde modifiye bir D13 ünitesidir. Ayrıca elektrik ve elektronik sistemler küçültülmüş ve yazılım yeniden programlanmıştır. Tüm bunlar, yüksek düzeyde ayarlanmış motorun şanzımanla en iyi şekilde iletişim kurabilmesi için seri olarak üretilen Volvo FH modellerine takılan aynı model bir I-Shift Çift Debriyaj. Ayrıca şanzımandaki tek ayar, oldukça yüksek torkun üstesinden gelmek için gerekli olan güçlendirilmiş kavramasıdır.Volvo The Iron Knight; Volvo Trucks'ın Demir Şövalyesi

“Bir dünya hız rekorunu kırmak için olağanüstü bir performansa sahip olmalısınız. I-Shift Dual Clutch, tıpkı bir yarış otomobilinde olduğu gibi vites değişimleri sırasında tahrik tekerleğinde torku korur. Bu sayede iş için mümkün olan en iyi şanzımanlardan biridir. Ayrıca Demir Şövalye vites değişimleri sırasında hayati bir zaman kaybetmeden hızlanabiliyor.” diye açıklıyor Volvo Trucks Test Mühendisi Niklas Öberg.

Demir Şövalye, Volvo FH’a bir övgüdür. Teknolojisi ve tasarımı birbirini tamamlıyor. Öndeki ızgaradan yan eteklere kadar her ayrıntı hassas bir işlevi yerine getiriyor. “Kabin fiberglastan yapılmıştır ve hava direncini mutlak minimuma indirecek şekilde tasarlanmıştır. Yan etekler, motora soğutma havası sağlayan geniş hava kanallarıyla kamyona etkileyici bir duruş kazandırıyor. Ayrıca Iron Knight, günümüzün Volvo FH’ından ilham alan çekici ve güçlü bir tasarıma sahiptir. Hatta bunun gerçekten hızlı bir kamyon olduğunu anlamak için araca bakmanız yeterli. Volvo Trucks Kıdemli Tasarımcısı Nigel Atterbury, hareketsiz haldeyken bile hareket halindeymiş gibi görünüyor” diyor.

Volvo The Iron Knight; Volvo Trucks'ın Demir Şövalyesi

Direksiyonun başında yarış pilotu Boije Ovebrink var. Sürücü ile Demir Şövalye, iki kategoride dünya rekorunu egale etti; durmadan 500 ve 1000 metre. Ayrıca rekor kıran sürüşü Volvo Trucks’ın sosyal medya kanallarından izlemek mümkün.

Volvo The Iron Knight; Demir Şövalye Rekor Kıran Bir Kamyon

  • Iron Knight, 2400 hp, 6000 Nm tork ve 4,5 ton ağırlığı ile tüm dikkatleri üzerine topluyor. Demir Şövalye ayrıca 0,5 hp/kg’ın üzerinde bir güç ağırlık oranına sahiptir.
  •  Ortaya monteli motor, su soğutmalı ara soğutuculara ve dört turboşarja sahip önemli ölçüde değiştirilmiş bir D13 ünitesidir.
  •  I-Shift Dual Clutch şanzıman, vites değişimleri sırasında tork dağıtımını korur. Ayrıca güçlendirilmiş bir debriyaj dışında (diskler ve baskı plakaları sinterlenmiş bir malzemeden yapılmıştır.), Iron Knight seri üretilen Volvo FH kamyonlara takılan şanzımanın aynısını kullanır.
  • Aracın ağırlığını azaltmak için elektronik malzemeler minimum sayıdadır.
  • Yazılım ise yüksek performansa izin verecek şekilde yeniden programlanmıştır.
  • Kabin ise aerodinamik olarak optimize edilmiştir ve fiberglastan yapılmıştır. Motora soğutma havası sağlamak için yan eteklerde büyük hava girişleri mevcuttur.

Volvo Trucks’ın Daha Önce Rekor Kıran Kamyonları

Demir Şövalye, Volvo Trucks’ın ilk rekor kıran kamyonu değil. 2007’de ‘The Wild Viking’ 1600 hp ile 158.8 km/s ortalama hız ile durmadan 1000 metre mesafe için resmi FIA rekorunu kırdı. Bir sonraki rekor, 2011 yılında hibrit kategorisinden geldi. Burada iki yeni dünya rekoru kıran ‘Mean Green’ (1800 hp dizel motor artı 300 hp elektrik motoru) oldu. Ayrıca truck 152,2 km/sa ortalama hızda 1000 metre ve 500 metre ortalama 115,4 km/sa hıza sahipti. Daha sonra 2016 yazının sonunda, mutlak dünya şampiyonası sınıfında üçüncü bir performans karşılaşmasının zamanı geldi.

Volvo Fiyat Teklifi Al

İkinci El Volvo İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here