2022 Land Rover Defender V8; 518 beygirlik süper şarjlı araç tamamen üst düzey ve oldukça eğlenceli.

Beygir gücü söz konusu olduğunda, Land Rover üst sıralarda yer alır. Land Rover Defender’ın 395 beygirlik süper ve turboşarjlı 3.0 litrelik sıralı altılı motora sahip mevcut P400 versiyonu, bu kadar büyük ve kutu gibi bir şey için çoğu kişinin yeterli gördüğü performansı şimdiden üretiyor. 2020’nin 5773 kiloluk dört kapılı 110 versiyonunu 6.3 saniyede 96.5 km hıza çıkar. Ancak 518 beygirlik süper şarjlı 5.0 litrelik motorları ile yeni 2022 Defender V8 modelleri, büyük bir karakter getiriyor. Ayrıca yeni model Defender’in öncekine çok daha iyi değerler sunması muhtemel. Altı haneli başlangıç ​​fiyatlarıyla, bu yeni serinin en iyisi varyantlar, Defender’ın yalnızca kaputunun altında daha fazla silindirle daha iyi hale geldiğini kanıtlıyor.

2022 Land Rover Defender V8; 518 Beygirlik Süper Şarjlı

2022 Land Rover Defender V8’in Görsel İpuçları Sınırlıdır

Bilgimiz biraz daha kalın gövde kaplaması ve kapıların tabanındaki küçük rozetlerden oluşuyor. Arka tamponun altına sıkışmış dörtlü egzoz boruları da buna dahil. Ayrıca önde de mavi fren kaliperleri var. Ancak V-8’in başlangıçtaki derin patlaması, bunun normal bir Defender olmadığına dair açık ara en güçlü ipucu. Jaguar Land Rover’ın şişirilmiş V-8’i daha uzun olabilir. Ancak yine de rölantiden 6750 rpm sınırlayıcıya kadar bir güç merkezidir. Hızlanma güçlü ve verilen performans değerlerine göre rakipsiz. Ayrıca Defender’ın şasisinin motorun tam itişini ele alma şekli ham performansı kadar etkileyici.

2022 Land Rover Defender V8; 518 Beygirlik Süper Şarjlı

Çarpıcı hızlanmaya, 575 beygirlik Range Rover Sport SVR’lerden daha sessiz görünse de, belirgin bir V-8 müziği eşlik ediyor. Defender’da, gaz pedalını kaldırdığınızda daha az patlama olur. Ayrıca süper şarj cihazından gelen uğultu neredeyse tamamen kesilir. Land Rover, yolcularının keyif aldığı keskin harmonikler tamamen gerçek. Ancak böyle olsa da marka kabin sesinin bir kısmının dijital olarak artırıldığını kabul ediyor. Rölantide ve hafif seyirde, önemli ses yalıtımı motor sesini neredeyse duyulmaz hale getirir. Sabit bir 121 km hızla, açılı ön camın tepesinden sadece hafif bir rüzgar hışırtısı huzuru bozuyor.

2022 Land Rover Defender V8; 518 Beygirlik Süper Şarjlı

2022 Land Rover Defender V8 Sürüşü

Gaz pedalına yapılan küçük girdileri zaman zaman aşırı agresif tepkilere yol açar. Ayrıca tepkiler daha düşük motor devirlerinde tutarsız olabiliyor. Bir Defender için bir ilk olan yeni Dinamik modun seçilmesi, güç aktarım mekanizmasının tepkilerini keskinleştirir. Ayrıca sekiz ileri otomatik vitesin daha düşük viteslere geçmesini sağlar. Konfor moduna geri geçtiğinizde daha fazla uyumluluk sunan standart adaptif amortisörlerle hareket çok daha normalleşir. Ayar elektronik olarak kontrol edilen sınırlı kaymalı arka diferansiyeli daha agresif yapar. Bunun olmaması için çoğu zaman Dinamik modu öneriyoruz. Kaldırımda, bu özellikle daha yavaş dönüşlerde fark edilir. Araç çok uzun ve ağır olmasına rağmen etkileyici bir yön değiştirme yeteneği sergiliyor.

Alt tutuş yüzeylerinde, V8 modelleri, yolda daha fazla ağırlık ile daha iyi direksiyon hissine sahiptir. Devasa Brembo frenler (ön kısımlar altı pistonlu kaliperlere sahip), hoş bir sağlam pedal hissi ile güven verici durma gücü üretir.

Neyse ki, yükseltilmiş Defender’ın yeni keşfedilen atletizminin hiçbiri, güçlü arazi kabiliyetini ihlal etmiyor. V8 modelleri, standart yüksekliği ayarlanabilen havalı yaylar ve düşük menzilli bir transfer kutusu mevcuttur. Bunlar sayesinde sizi hemen hemen mevcut her yere götürecek donanıma sahiptir. V8 modelleri P400’ün sıralı altılı modeline göre daha verimlidir.

2022 Land Rover Defender V8; 518 Beygirlik Süper Şarjlı

2022 Land Rover Defender V8 Fiyatı ve Avrupa Emisyonları

Defender V8’in performansının ciddiyeti fiyatıyla eşleşiyor. Türkiye fiyatı henüz belirlenmedi ancak ABD’de 100.000 dolar seviyelerinde. Ayrıca temel dört silindirli modellerin maliyeti kabaca iki katına çıkıyor. Bu, en belirgin alternatif olan 470 hp Jeep Wrangler Rubicon 392’ye göre önemli bir prim. Ancak Defender biraz daha rafine ve V8’ler hala bir Mercedes G sınıfından önemli ölçüde daha ucuz.

Land Rover, Defender V8’in sınırlı sayıda üretilen bir model olmadığını söyleyebiliriz. Ancak en az bir özel versiyonun temelini oluşturmasının muhtemel olduğu kesin. Ancak üretim, eninde sonunda, 2027’nin sonunda 5.0 litrelik V-8 motoru olduğu için söylenen Avrupa emisyon standartlarına göre sınırlanacak. Kısacası, almak istiyorsanız şimdi harekete geçin. Fiyatı ve berbat yakıt ekonomisini ödeyebiliyorsanız, tüm zamanların en hızlı ve en güçlü Defender’ı aynı zamanda en cezbedicidir.

Sıfır Km Land Rover Defender Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here