2021 BMW M4 Genel Bakış

2021 BMW M4, muhtemelen şirketin hikayeli tarihindeki en radikal yeniden tasarımlardan biridir. Aynı zamanda tamamen yeni BMW M3’ün iki kapılı versiyonu, ünlü böbrek ızgarasının komik derecede büyük bir yorumu da dahil olmak üzere önemli ölçüde farklı bir karoser içerir. Ayrıca M4 son derece güçlüdür ve sahip olduğu her performans rekorunu yeniden yazmaya çalışır. BMW, en son nesilde manuel şanzıman sunmaya devam ederek köklerine de bağlı kalıyor.

2021 M4 tamamen yenidir ve model tabelanın ikinci neslini temsil eder esasen eski M3 coupe’nin yerini aldı. Tartışmalı büyük böbrek ızgaraları hakkında çok fazla konuşma olsa da, yeni M4, eski versiyona göre bir dizi etkileyici geliştirmeye sahip.

2021 BMW M4 İncelemesi; Motor Performansı ve Konfor

Motor, Şanzıman ve Performans

M4, iki güçte gelen çift turboşarjlı 3.0 litrelik sıralı altı motor tarafından güç sağlanıyor. Standart versiyon 473 beygir gücü ve 550 Nm tork üretir. Araç arkadan çekişli ve altı ileri manuel şanzımanla eşleşir. Competition modeli 503 beygir gücü ve 650 Nm üretir, ancak tek şanzıman seçeneği sekiz ileri otomatiktir. M4 Comp başlangıçta yalnızca arkadan çekişli olarak sunulacak olsa da, BMW sonunda arkadan çekişli bir dört tekerlekten çekiş sistemi sunacak.

2021 BMW M4 İncelemesi; Motor Performansı ve Konfor

Her M4, uyarlanabilir amortisörler, ayarlanabilir fren pedalı hissi ve Sport ve Sport Plus sürüş modlarında daha yüksek sesle çalışan elektronik olarak kontrol edilen bir egzoz sistemi ile birlikte gelir. M Sound düğmesine basılarak da ses yüksekliği herhangi bir zamanda kapatılabilir. Normal M4, 18 inçlik ön tekerleklere ve arkada 19 inçlik tekerleklere binerken, M4 Competition önde ve arkada 20’li kademeli bir sette yuvarlanıyor. Her iki model de ağırlık merkezlerini azaltan bir karbon fiber tavana sahiptir ve bir dizi karbon seramik frenle donatılabilirler.

İç Mekan, Konfor ve Kargo

M4, normal 4 serisi ile aynı iç yerleşim düzenine ve yolcu alanına sahip olmasına rağmen, çeşitli benzersiz malzemeler ve bazı yarışlardan ilham alan seçenekler sunar. Kalın çerçeveli direksiyon simidi, özelleştirilebilir M sürüş modları için bir çift kırmızı düğmeye sahiptir. Kabin, bol miktarda karbon fiber döşeme parçaları ve direksiyon kolonuna monte edilmiş uzun vites değiştiricilerle de zenginleştirilebilir.

2021 BMW M4 İncelemesi; Motor Performansı ve Konfor

Standart M spor koltuklar büyük ölçüde desteklenmiştir ve aydınlatmalı bir logoya, entegre bir baş dayanağına sahiptir ve bir M4’te ilk kez havalandırmalı olabilir. Opsiyonel karbon fiber ön koltuklar sadece süper havalı görünmekle kalmaz, aynı zamanda standart koltuklardan daha hafiftir ve daha da alçaltılabilir. Arka koltuk açıkça M3 sedan’daki kadar geniş olmayacak olsa da selefinden daha fazla ayak boşluğu var.

İkinci El BMW İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here