Model B: Geleceğin Tesla bisikleti bir Tesla tasarımı olmamasına rağmen oldukça beğenildi. Birkaç ay önce internet ortamına düşen Tesla logosuyla çevrili bir bisiklet tasarımı ile ilgileri üzerine topladı.

Model B; Fütüristik Bir Bisiklet

Öyle görünse de Model B aslında bir Tesla konsepti değil. Amerikalı tasarımcı Kendall Toerner tarafından hayal edildi. Ve yayınlanan materyal Elon Musk şirketinin logosu ile çevriliyken, gerçek şu ki Tesla şu an için bu elektrikli bisikletler hakkında herhangi bir söylemde bulunmadı.

Hiç şüphe yok ki, Covid-19’un etkilerinden birisi de elektrikli bisiklet piyasasının canlandırmasıdır. Bu sayede büyük oranda bisiklet ve elektrikli bisiklet satışı gerçekleşti. Tesla tarafından bir açıklama yapılmasa da firmanın elektrikli araçlarla olan geçmişi ve sıradan insanlara ulaşma amacı göz önüne alındığında, gelecekte bu adımı atmaya karar vermesi şaşırtıcı olmayacaktır.

Model B; Fütüristik Bir Bisiklet

Tasarımcı Kendall Toerner’in yaratımını bir bisiklet olarak tanımlamak gerçekten zor olurdu. Pedal yok ve her şey elektrikli. Bu yüzden şehirde dolaşmak için harika bir seçenek olsa da, bisikletleri formda kalmanın bir yolu olarak gören insanlara pek yardımcı olmayacak. Tasarımın bir diğer güçlü noktası da bu cihazın kendi kendine sürüş özelliğidir. Avrupa mevzuatı hala kıtada tamamen otonom sürüşe izin vermiyor olsa da, bunun Tesla’nın uzmanlık alanlarından biri olduğuna şüphe yok.

Model B; Fütüristik Bir Bisiklet

Elektrikli Bisiklet Oldukça Güvenli

Tesla, arabaları için böyle bir sistem geliştirdikten sonra teknolojiyi bisikletlere uygulamaya karar verebilir. Toerner’in bisikletleri, ultrasonik sensörlerin, kameraların ve radarların bir karışımıyla daha fazla güvenlik sunar ve yoldaki engelleri tamamen otonom bir şekilde tespit edebilir. Ek olarak, bu özerklik, sürücüyü bir tür insan hatası nedeniyle tehlikeden uzak tutmak için özellikle yararlı olabilir. Model B teknolojisi, yakın bir tehlike durumunda harekete geçmesine ve sahibini müdahale etmek zorunda kalmadan kurtarmasına izin verir.

Model B; Oldukça Güvenli

Star Wars filminden fırlamış olabilecek bir görünüme sahip olmanın yanı sıra, Toerner tasarımı geleneksel bisikletlerden farklı bir şey sunar. Döndürme sistemi gidonun döndürülmesine bağlı değildir. Bunun yerine, gidon yanlardan birine uygulanan kuvveti algılar ve ön tekerlek istenen yöne döner. Tekerleklerin her biri kendi motoruyla hareket eder, bu da her zaman en azından bir miktar güce sahip olacağımız anlamına gelir.

Model B; Oldukça Güvenli

Gidonun ortasında bir ekran bizi bisikletin istatistiklerinden haberdar ediyor. Ayrıca rotamızı ayarlamak için bir navigatör kullanmamıza da izin verir. Bisikleti kendimiz yönlendirebiliriz ya da sürüşü onun yapmasını tercih edebiliriz.

İkinci El Otomobil İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here