2014’teki Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı’nda (NAIAS) ilk BMW F80 M3 tanıtıldı. BMW M3’ün beşinci neslinin 2013 Noel’inden kısa bir süre önce internette sunulmasının ardından, BMW M’nin yeni yüksek performanslı aracı resmi olarak NAIAS’da tanıtıldı. Aynı zamanda, ilk BMW M4 ön plana çıktı: M GmbH, Coupé ve Cabrio’yu adıyla BMW M3 olarak anılan Sedan’dan ayırmaya karar verdi. Teknik olarak, BMW M3 F80, M4 F82 ve F83’te bir yenilik daha vardı: serinin tarihinde ilk kez, kaslı kaputun altında bir turboşarj vardı.

Öne Çıkan Özellikler;

  • BMW M3’ün beşinci nesli
  • Üretim dönemi: 2014-2020
  • Turboşarjlı sıralı 6 silindirli motor
  • Maks. Alan sayısı çıkış: 431 HP (317kW) ila 500 HP (368kW)
  • M TwinPower Turbo teknolojisine sahip ilk BMW M3

BMW F80 M3; Çift Turboşarjlı Motor ve Tasarım

BMW F80 M3 Motoru

F80 serisinin yeni geliştirilen sıralı 6 silindirli motoruyla M GmbH, hem geleneksel hem de yeni sistemle çalışıyordu: Bir yandan, silindirlerin sayısı ve bunların düzeni, BMW M’nin tarihiyle yakından bağlantılıdır. S55B30 referans numaralı motor ilk kez bir BMW M3’te turboşarjlı bir güç ünitesi içeriyordu. Amaç, yüksek performanslı, doğal emişli bir motorun avantajlarını modern turbo teknolojisinin güçlü yönleriyle birleştirmekti.

BMW F80 M3; Çift Turboşarjlı Motor ve Tasarım

M3 ve M4 modellerinin tepki karakteristikleri üzerindeki etkiler açıktır: 431hp ve maksimum 7.600 rpm, 3.0 litrelik motorun potansiyelini gösterir. Maksimum 550Nm tork ile – 1.850 rpm’den itibaren – motor, yeni M otomobillerini yeni performans boyutları ile birleştirir. Hızlı sprintler her zamankinden çok daha hızlı gerçekleştiriliyor ve eğer 7 ileri M çift kavramalı şanzıman vites değiştirmeyi devralırsa, 0’dan 100 km / saate hızlanma artık sadece 4,1 saniye sürüyor. Motorun öncekilerden çok daha verimli olduğunu söyleyebiliriz.

Her Durum İçin İki Turboşarj

M3 ve M4’te, M TwinPower turbo teknolojisi olarak bilinen güçlendirme işlemi, mono kaydırma ilkesine göre kendiliğinden yanıt veren iki turbo şarj cihazından, yüksek hassasiyetli doğrudan benzin enjeksiyonundan, Valvetronic değişken valf kontrolünden ve Çift VANOS kademesiz eksantrik mili ayarından oluşur. Özellikle yüksek silindir basıncı için tasarlanmış bir karter ve dövülmüş bir krank mili, özellikle kendiliğinden tepki sağlar.

BMW F80 M3; Çift Turboşarjlı Motor ve Tasarım

BMW F80 Serisi Tasarımı

Alçak bir silueti, uzun kaputu ve tüm vücut parçalarının farklı üç boyutluluğuyla F80 serisinin tasarımı özellikle duygusal ve çarpıcıdır. O zamanki BMW Automobiles Tasarım Müdürü Karim Habib, yeni modellerin yüksek performansını ve etkileyici yol tutuşunu ifade etmeyi hedef edinmişti. M sollama aynaları, zıt koyu karbon tavan ve özellikle M3 Sedan’ın arka tekerleklerinde görülebilen belirgin tekerlek yuvaları modellerin performansını büyük ölçüde artırır. Yeni tanıtılan Hava Perdeleri ile hava türbülansını azaltmak için araçların önünde özel hava kanalları bulunmaktadır. LED farlar ile genel resim, bir M yüksek performanslı aracın kesin DNA’sına sahip dinamik bir spor otomobilin genel görünümüdür.

İkinci El BMW İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here