Hero Motosiklet Markası Hakkında Her Şey

0
3321

Hero Motosiklet Markası Hakkında kuşkusuz Hindistan’ın en başarılı motosiklet üreticisi diyebiliriz. Hindistan’ın Delhi şehrinde 1960’lı yıllarda kurulmuştur. İlk kurulduğu zamanlarda daha çok ufak motorlu mobilet ve scooter üretimi yapmıştır. Şimdiler ise Hero Motosiklet Markası birçok farklı modelde ve güçte motosiklet üretmektedir.

Hero Motosiklet Markası aslen Honda şirketi ile birlikte üretim yapıyordu. Daha sonrasında Hero şirketi anlaşmazlıklar yüzünden Honda şirketi ile ortaklığını bitirmek zorunda kaldı. Böylelikle kendi bünyesinde üretim yapmaya başladı. Hatta ve hatta başlarda şirketin ismi Hero Honda idi. Günümüzde Hero Motosiklet Markası dünyanın en büyük ve en prestijli motosiklet fabrikasıdır. Tüm motosiklet vb. araçların neredeyse %40’ı şu an Hero Motosiklet tarafından üretiliyor.

Hero Motosiklet Markası Tarihi

Hero Motosiklet Hakkında

Hero Motosiklet markası hakkında yukarıda değindiğimiz üzere, ilk olarak Hero Honda adıyla 1984 yılında kurulmuştur. 1980 yılında Hero Motosikletin iki hedefi vardı. Birincisi ekonomik motosikletler üretmekti. İkincisi ise bu motosikletlerin performans açısından yüzleri güldürmesiydi.

Hatta ve hatta çıkan modeller o kadar ekonomikti ki, Hero Motosiklet markası bu modelleri piyasaya sürerken iyi bir reklam politikası izlediler. Herkes motosikletin Hero modelse, depoyu doldur ve daha sonra aylarca keyfine bak diyordu. Bu reklam politikası Hero Motosiklet markasının beklediğinden de fazla etki yarattı ve satışları sürekli artmaya devam etti. 21. Yüzyıla girdiğimizde Hero Motosiklet markası dünyanın en büyük markası haline geldi ve 20 senedir de yerini korumaya devam ediyor.

Honda’dan Kopuş Süreci

Hero mühendisleri ne kadar başarılı olsalar da Honda’ya duyulan güven sayesinde Hero Motosiklet şirketi buralara kadar gelebilmişti. Fakat ortada bir dezavantaj bulunuyordu. Honda şirketi, Hero Motosikletin dış ülkelere ihracatına izin vermiyordu. Bu yüzden Hero Motosiklet markası artık kendi bağımsızlığını kazanarak, daha fazla ülkeye açılmak istedi ve Honda ile olan ortaklığını 2014 senesinde sonlandırdı.

Hero Motosiklet Markasının Yeni Kuruluş Süreci

Hero Motosiklet

Şirketin adı 2011 yılında Hero Honda’dan Hero Motosiklet oldu. Hero motosiklet, geçmiş yıllarda Honda ile yaptıkları sözleşme sonucunda Hindistan dışında satış yapamıyordu. Ancak küllerinden doğan Hero Motosikletin Hindistan’da toplam 5 tane fabrikası bulunuyor. Bu fabrikalar oldukça yenilikçi ve doğaya önem veren fabrikalardır. Tüm fabrikaları yemyeşil ağaçlarla çevrili doğa dostu bir markadır. birçok ülkeye motosikletlerini ihraç etmeye başlayabilmiştir. Hero Motosiklet, arkasında yatan ilginç hikayesiyle günümüzde tüm dünyada tanınan ve en büyük motosiklet markası oldu. 

Hero Motosiklet Markası Yükseliş Süreci

Hero Logo

Şirketin sadece Hindistan’da değil aynı zamanda Almanya gibi bir Avrupa ülkesinde bile AR-GE merkezi bulunuyor. Hero Motosiklet artık yılda 10 milyona yakın motosiklet vb. araçlar üretiyor ve dünyanın her yerine pazarlıyor. Ayrıca Hero Motosiklet markasının, aynı Honda şirketiyle arasındaki ortaklık gibi 6 büyük şirketle ortaklığı bulunuyor.

Hero 2013-2015 yılları arasında satış rekorları kırmaya devam etti. Hero markası insanlara oldukça fazla güven verirken, aynı zamanda diğer özellikleriyle de dikkat çekiyordu. Bu özelliklerden bazıları, yakıt tasarrufu ve fiyatının kısmen uygun olmasıydı. 2019 yılında ise rekorlarına bir yenisini ekleyerek toplamda 8 milyon adet satış yaptı. Artık dünyanın en çok satan ve büyük motosiklet markası Hero Motosiklet oldu

İkinci El Hero Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here