Lewis Hamilton 2023’e Kadar Mercedes ile Çalışacak!

1
1996

Lewis Hamilton 2023’e Kadar Mercedes ile çalışmaya devam edecek. İki yıllık uzatma, Hamilton’ın on dünya şampiyonasında daha şansı olabileceği anlamına geliyor.

Lewis Hamilton 2023’e Kadar Mercedes ile Çalışacak

Formula 1 pilotu dünya şampiyonu Lewis Hamilton, yedi kez başarı elde etti. Ve son şampiyonluğu ile liderliği hala hüküm sürüyor. Ünlü F1 pilotu ile ünlü alman markası Mercedes daha önce anlaşmaya varmışlardı. Mercedes AMG F1 ile Lewis Hamilton en az 2023 yılına kadar takımda kalmaya devam edecek bir uzatma imzaladı.

Zamanımızın, muhtemelen tüm zamanların en büyük F1 sürücüsü Lewis Hamilton’dur. Bu sezondan sonra tanıtılacak yeni kural setinin en az ilk iki yılında son yedi sürücü şampiyonluğunu kazanan takıma bağlı kaldı. Yeni yarışlarda Mercedes F1 otomobilleri tamamen farklı geliştirmelere sahip olacak. Bu iyi otomobillerin sürücüsü ise Lewis Hamilton olacak. Bu nedenle Mercedes’in bu yeni manzarada griddeki en iyi takım olmaya devam edeceğine dair bir güven oyu var. Ayrıca, markanın son turbo-hibrit çağa bu kadar hakim olduktan sonra başka bir çağa girmeye devam etme taahhüdü. İkilinin anlaşması ise ilk olarak 2014 yılında başladı.

Lewis Hamilton 2023'e Kadar Mercedes ile Çalışacak

Lewis Hamilton ve Takım Arkadaşları

Hamilton’ın en az 2023’e kadar Mercedes için yarışmaya ilgisi sürpriz değil. Taahhüdün zamanlaması ve uzunluğu Mercedes için büyük bir kazanç. Geçen yıl Hamilton, sözleşmesini sadece bir yıl uzattı. Hatta Hamilton 2021 yılı dahil uzatmak için sezon kapanana kadar bekledi. Bu sezon, şimdi yakın gelecek için söz ve Mercedes ile planlamak için yeterince uzun bir zaman veriyor. Sözleşmesine eklenen iki yıl, teorik başlık çekişme penceresini en az 2023’e kadar uzattı. Hamilton geçen sezon yedinci kez kazanarak rekor kırdıktan sonra bu rekoru 10’a çıkarmayı hedeflediğini söyledi.

Yine de önümüzdeki yarışlar daha çekişmeli ve rekabetli olacak. Bu yıl Hamilton’dan şampiyonluk alabilecek kapasitede görünen Max Verstappen’in de 2023’e kadar imzası var. Mercedes’in de bu yaz genç fenomen George Russell hakkında bir karar vermesi gerekiyor. Bu muhtemelen Russell’ın Hamilton ile 2016 şampiyonluk yarışında Nico Rosberg’in onu yenmesinden bu yana en umut verici takım arkadaşı olarak eşleşmesine yol açacak. Ferrari, McLaren ve Alpine, 2022 araçlarının piste ilk çıkışında da kazanç elde etmeyi bekliyor. Ancak dünya şampiyonluğunu kazanmak her zaman zorlu bir görevdi ve Hamilton bunu yedi kez yaptı. Neden bir iki tane daha olmasın?

İkinci El Mercedes-Benz İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here